Nevezetes borok a fesztiválon, indul a parádé

by Szandra

Hatalmas csinnadrattával kezdődött a Budafoki Bornapok nyitónapja, melynek zenei alapjául az Ukrán Egyházi Iskola tanárainak és tanulóinak zenés előadása szolgált az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat szervezésével.


A kitelepült borászok a legszélesebb skálán kínálják boraikat. Velünk tart a Garamvári Szőlőbirtok, az Orosz Gyula Családi Pince, természetesen a Várszegi Pincészet, de fellelhetik a Katona Borház kínálatát, és kereshetik számos neves borház italait, pezsgőit is. A Borudvarba a belépés Budafoki Bornapok karszalaggal lehetséges. A karszalag igénylésének feltétele az érvényes védettségi igazolványhoz kötött. Karszalagátvételi pont a Törley tér és a Leányka utca sarkán található.

A Bornapok megnyitója 19 órakor kezdődik, melyen Németh Zsolt országgyűlési képviselő és a polgármester mellett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mond köszöntőt. A hivatalos megnyitó után a nemrégiben örökbe fogadott 100 Tagú Cigányzenekar húzza el a nótánkat, vendégük Takács Nikolas lesz, az est zárásaként a Swing a ’la Djangot hallgathatják, majd Tompos Kátya emeli a fellegekbe a rendezvényt varázslatos hangjával.

Olvasta már?