Címlap Aktuális Nő a fertőzöttek száma, újabb korlátozások jönnek

Nő a fertőzöttek száma, újabb korlátozások jönnek

by gaalt994

Elhunyt kilenc krónikus beteg, és újabb 710 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu.

15 170-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma, eddig összesen 633-an hunytak el, 4227-en már meggyógyultak. 10 280 aktív fertőzöttről tudnak, akiknek 43%-a budapesti, az elhunytak 58%-a, a gyógyultak 42%-a fővárosi lakos. Kórházban 328 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 28 920-an vannak, a mintavételek száma 580 072 – összesítette az adatokat a koronavirus.gov.hu

A kormány szerdai ülésén a beutazási korlátozások fenntartásáról és újabb szigorításokról döntött. Ezeknek értelmében kötelező az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, egészségügyi, szociális intézményekben és ügyfélfogadási irodákban is a maszk használata, valamint 23 óra után be kell zárni a szórakozóhelyeket.

A külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt elrendelt hatósági házi karantént szigorúan be kell tartani. Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát – kérik. Az iskolákba októbertől a tanárok és a diákok csak testhőmérséklet-mérés után léphetnek be.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért – áll a közleményben.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (6500) és Pest megyében (2138) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (802), Győr-Moson-Sopron (556), Hajdú-Bihar (546) és Komárom-Esztergom megye (533). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Békés (103).

-MTI-

Olvasta már?