Olimpia bajnok lenne a Budafóka fiatal úszója

by gaalt994

Molnár Dóra sikert sikerre halmoz az ifjúsági korosztályban, nyáron pedig már a felnőtt mezőnyben is letette a névjegyét.

A budafok-tétényiek számára már régóta ismerősen csenghet Molnár Dóra neve, aki 2022-ben a felnőtt úszás világába is berobbant. Júniusban utánpótláskorú versenyzőként úszhatott a hazai rendezésű felnőtt vizes világbajnokságon, júliusban a Junior Úszó Európa-bajnokságon hat alkalommal állhatott fel a dobogóra, augusztusban pedig élete első felnőtt Európa-bajnoki döntőjében bronzérmesként végzett 200 méter háton.

“Erre a bronzéremre vagyok a legbüszkébb, mert a felnőttek között értem el ezt az eredményt” – emlékezett vissza utóbbi sikerére a már a kerületi önkormányzat által is díjazott tinédzser tehetség a budafokteteny.hu kérdésére. Ugyanezen az Eb-n egyébként a szintén bronzéremig jutó 4×200-as gyorsváltónak is tagja volt Molnár Dóra, ott az előfutamban úszott a magyar csapatban.

A Budafóka SE sportolójának szezonja Peruban is jól folytatódott, a dél-amerikai országban rendezett ifjúsági világbajnokságon két aranyérem került a nyakába, a 4×200 m-es gyorsváltó után 100 m háton is első lett. A Kemplen Farkas Gimnáziumban tanuló sportoló azonban nem áll meg, komoly céljai vannak még a medencében.

“Nem az a fontos, hogy mennyi érme van az embernek, mert nem az dönti el, hogy mennyire jó úszó valaki, de azért jó lenne, ha azokban a számokban, amelyekben versenyzek, minél előbb célba érnék, és minél több érmet szereznék” – fogalmazott az önkormányzat honlapjának adott interjúban Molnár Dóra, hozzátéve, hogy sokakhoz hasonlóan neki is az olimpiai bajnoki cím lebeg a szeme előtt.

Olvasta már?