Orbán: Szigor kell, mert karácsony jövőre is lesz

by gaalt994

Ahogyan sejteni lehetett, január 11-ig érvényben maradnak a korlátozások, így a kijárási tilalom is.

Orbán Viktor a hivatalos Facebook-oldalán közzétett videóban informálta a lakosságot a november elején bevezetett járványügyi kormányrendeletek hatályának meghosszabbításáról. Azt mondta, a szakemberekkel folytatott konzultáción egyöntetűen az volt a vélemény, hogy a szigorú intézkedéseket fenn kell tartani.

A jelenleg érvényes kijárási tilalom és szabályok január 11-ig érvényben maradnak, ami azt jelenti, hogy este 8 óra és reggel 5 óra között csak meghatározott esetben lehet az utcán tartózkodni.

A miniszterelnök a közelgő ünnepekről is beszélt; szentestét illetően december 21-én születik döntés, az pedig már most biztos, hogy a szilveszter este nem fog kivételt jelenteni. “Szilveszteri bulikat és utcabálokat idén nem lehet megtartani. Egy jó utcabálért vagy buliért nem érdemes kockára tenni mindazt, amiért hónapokig együtt dolgoztunk” – mondta ennek kapcsán.

Orbán arról is beszélt, hogy a járvány megoldása a vakcina, amely már belátható távolságba került. A regisztráció holnaptól indul, mindenki jelentkezhet, aki be szeretné magát oltatni.

Olvasta már?