Orbán Viktor levele a budafoki futball legendájának

by gaalt994

Köszönet és köszöntés Vizi Sándornak a miniszterelnöktől.

Múlt hét pénteken megható meglepetésben részesült a Budafoki MTE elnöke, Vizi Sándor. A sportegyesület 70. születésnapja alkalmából köszöntötte ügyvezető elnökét. Az eseményen a Huszonkettő stábja is ott volt, ha lemaradt volna az erről készült beszámolónkról, akkor itt nézheti meg.

A futballcsapat szintén szép ajándékkal, a Szentlőrinc legyőzésével köszöntötte a 70 éves Vizi Sándort, amivel a csapat jelenleg a Merkantil Bank Liga 11. helyén áll. A budafoki futball halhatatlanja azonban nemcsak a kerületiek figyelmét keltette fel, maga Orbán Viktor is levelet írt neki, amelybe mi is betekinthettünk.

„A legfontosabb, amit játékosként szurkolóként vagy klubvezetőként megtanulhatunk, hogy a fák csak ott nyújtózhatnak az égig, ahol erősek a gyökerek, ép a törzs, és vannak életerős új hajtások is. Budafok, az Ön munkájának és kitartásának hála, ma egy ilyen reményteljes erőcentruma a magyar focinak” – méltatta az ügyvezető elnök több évtizedes munkáját a miniszterelnök.

Annyit önkritikusan tegyünk hozzá, hogy az erőcentrum igen hízelgő Orbán Viktortól a jelenleg az NB II középmezőnyében tanyázó csapatra nézve, amelynek szereplését idei legjobb gólszerzője is két lábbal a földön állva értékelte, a dicséret azonban bőven megérdemelt a miniszterelnöktől. A BMTE ugyanis sok fiatal magyar, sőt budafoki tehetséggel, a nagyokhoz mérten szerény és következetes költségvetéssel áll helyt hosszú évek óta a másodosztályban, tavaly pedig osztatlan szimpátiának örvendett NB I-es menetelése okán is.

„Szeretném minden futballkedvelő honfitársam nevében megköszönni, hogy a rendszerváltás utáni zűrzavaros viszonyok között nemcsak a Promontor utcai legendás pálya elkótyavetyélését sikerült megakadályoznia, de a legkilátástalanabb időkben sem ingott meg a hite abban, hogy a régi sikerek újra megismételhetőek Budafokon” – írta levelében Orbán Viktor, utalva Vizi Sándor több évtizedet felölelő, kitartó, lokálpatrióta munkásságára.

A miniszterelnök végül „beállva a sorba” boldog születésnapot és további sikereket kívánt Vizi Sándornak.

Olvasta már?