Orbán Viktor szavaival köszöntötték a Promontor utcai fociszervező legendát

by talastunde

Életem nagy részét a BMTE sportpályán töltöttem – mondta a Huszonketto.hu-nak a 70 éves ünnepelt, Vizi Sándor. A BMTE ügyvezető elnökét 70. születésnapja alkalmából köszöntötte Jakab János, a BMTE tiszteletbeli elnöke, Németh Zsolt országgyűlési képviselő, Szepesfalvy Anna alpolgármester, illetve kollégái, barátai és a BMTE focistái.

 „A fák csak ott nyújtózhatnak az égig, ahol erősek a gyökerek, ép a törzs, és vannak életerős, új hajtások is. Budafok az ön munkájának és kitartásának hála, ma egy ilyen reményteljes erőcentruma a magyar focinak. Szeretném minden futballkedvelő magyar honfitársam nevében megköszönni, hogy a rendszerváltás utáni zűrzavaros viszonyok között nemcsak a Promontor utcai pálya elkótyavetyélését sikerült megakadályoznia, de a legkilátástalanabb időkben sem ingott meg a hite abban, hogy a régi sikerek újra megismételhetőek Budafokon” – olvasta fel Orbán Viktor miniszterelnök születésnapi köszöntő levelét Németh Zsolt országgyűlési képviselő.

A miniszterelnök minden magyar szurkolónak ajánlja, hogy egyszer zarándokoljon el a BMTE pályára, ahol a klub múltját bemutató vendéglőben a magyar futballtörténelem különleges emlékhelyét alakította ki Vizi Sándor.

„Itt születtem, ez az életem. A sport, a futball határoz meg engem. Nemcsak a BMTE ügyvezető elnöke vagyok, hanem egy társadalmi szervezet, a Budatétényi Baráti Körök Egyesületének az elnöke is, és független önkormányzati képviselőként pedig már az ötödik ciklusban dolgozom a kerület lakóiért. Ez a kerület az életem, a kisebb hazám. A Baross Gábor telepen nőttem fel, Nagytétényben lakom a házasságom óta. Életem nagy részét a BMTE sportpályán töltöttem” – mesélte el portálunknak a 70 éves ünnepelt, akinek 12 éves kora óta jelen van a futball az életében.

 

Vizi Sándor 18 éves koráig a Ferencváros csapatában focizott, majd kerületiként Budafokra jött focizni. Itt 19 évesen már a felnőtt csapatban játszott, 20 évesen pedig Csepel játékosaként került az élvonalba, majd 2 év után ismét szűkebb hazájában, Budafokon rúgta a labdát, ahol azóta a budafoki labdarúgásban először játékosként, majd  edzőként, vezetőként, 1990 óta pedig az egyesület ügyvezető elnökeként vesz részt.

 Az ügyvezető nagyon büszke arra, hogy a Budafok tavaly feljutott az NB I-be, ezt óriási teljesítményként értékeli, hiszen külvárosi csapatként szerényebb körülményekkel és lehetőségekkel rendelkezik. „1946-ban játszott előtte Budafok első osztályban, azóta nem, ezért hatalmas dolog ez. Korábban az egyesület csapata a magyar labdarúgás második, harmadik vonalában szerepelt. Reméltem, hogy a nagyszerű játékosállomány biztosítja több évre az NB I-ben maradást, de sajnos nem. Így sikerült, amit nagyon sajnálok” – mondta az ünnepelt, aki szerint Budafok csapatában jelenleg nagyon sok a fiatal játékos, akiknek még össze kell érniük az eredményes játékhoz, ezért bizonytalannak látja az esélyét annak, hogy a csapat visszakerülhet az NB I-be.

Olvasta már?