Országszerte nagytakarítás zajlik az iskolákban

by gaalt994

Az őszi szünet alatt már zajlanak az iskolákban a fertőtlenítő nagytakarítások – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.

Müller Cecília az egyéni felelősség fontosságát is hangsúlyozva arra kérte a diákokat, hogy az őszi szünet alatt kerüljék a csoportosulásokkal járó programokat. Jelenleg ötvenegy óvodában rendelt el rendkívüli szünetet az operatív törzs – közölte. Emellett felhívta a figyelmet arra, hogy péntektől már a szabadtéri sporteseményeken és gyűléseken is kötelező a maszkhasználat.

A koronavírussal kapcsolatos adatokat rendszeresen közlő portál mai beszámolója szerint újabb 47, többségében idős, krónikus beteg halt meg, és újabb 2316 magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést. Azt írták, 61 563-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma, míg az elhunytaké 1472-re emelkedett, 16 491-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 43 600. Az aktív fertőzöttek 28 százaléka, az elhunytak 36 százaléka, a gyógyultak 29 százaléka budapesti. 2602 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 233-an vannak lélegeztetőgépen.

(Kiemelt kép: MTI/Mészáros János)

-MTI-

Olvasta már?