Ötletelésre hívja a XXII. kerületieket a főváros vezetése

by gaalt994

Indul a fővárosi részvételi költségvetés, amelyben Budapest vezetése a budafok-tétényiek aktivitására is számít. Az ötletelés online fórum keretében zajlik majd.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, fővárosi szinten is megkezdődik a Budafok-Tétényben már elindított projekt, a részvételi költségvetés. Ennek keretében Budapest Főváros Önkormányzata 1 milliárd forintot különített el a 2020. évi költségvetéséből, amelynek felhasználásáról budapestiek ötletei alapján a budapestiek dönthetnek majd.

Az említett 1 milliárd forintos büdzsé a következőképpen oszlik meg:

500 millió forintból valósulhatnak meg a legalább három kerületet érintő ötletek

250 millió forint jut a társadalmi szolidaritást elősegítő vagy közösségfejlesztő javaslatokra

Szintén 250 millió forint jut azokra az ötletekre, amelyek Budapest zöldebb, klímatudatosabb várossá alakítására irányulnak.

A részvételi költségvetés első, kísérleti ciklusának ötletgyűjtő szakasza 2020. október 1-je óta zajlik, és december 31-ig tart, az egyes ötleteket online lehet leadni.

Ennek a periódusnak a közepén, november 30-án Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes és Havasi Gábor, a Momentum Mozgalom budafok-tétényi elnöke közös ötletelést tart a XXII. kerületi érdeklődők, ötletgazdák számára. Az eseményt a járványhelyzetre való tekintettel internetes formában rendezik meg.

Olvasta már?