Pincejárat a Magdolna Udvarban

by bcsenge

A kerület decemberi Pincejáratán több helyszínen is változatos programokon lehet részt venni. Ez alól a Magdolna Udvar sem kivétel, ahol reggel 10 órától várják a kedves vendégeket.

A nap folyamán kipróbálhatják a múzeumi játékukat a Helytörténeti Gyűjteményben. A játék során a múzeumi tárgyaikon keresztül elevenedik meg a múlt, Budafok és Tétény története. Karakterlapjaik gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánlott.

16:00 Tárlatvezetés a Helytörténeti Gyűjteményben Budafok, Nagytététény, Budatétény, Baross Gábor-telep – ezek azok az egykori kisebb és nagyobb települések, amelyek ma a 22. kerületet alkotják. Eredetük egészen a római és a középkorig nyúlik vissza, de újkori történelmük is sok érdekességet rejt. Fedezze fel az elmúlt századok történéseit a Helytörténeti Gyűjtemény kiállítási tárgyainak segítségével! A tárlatvezetést Gyönki Viktória muzeológus tartja – írja a bornegyed.hu.

17:00 Kurátori tárlatvezetés az Emlékezete Szinonimái című kiállításban.

15:00-18:00 Mézeskalács workshop az Artér Művészeti Egyesület szervezésében. Kézműves vásárral, múzeumi foglalkozással, gasztrókalandokkal és gyerekprogramokkal is készülnek.

Jegyár: 1000 Ft, kedvezményes belépő nyugdíjasoknak, diákoknak: 500 forint.

Kezdési időpont: 2023. december 02., 10:00
Esemény vége: 2023. december 02., 18:00
Helyszín: Magdolna Udvar (1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 24.)

Olvasta már?