Szerb-magyar – Csodálatos fordítás az első félidőben

by lantai.oliver

A várakozásoknak megfelelően az OTP Bank Ligában gólkirály és jelenleg is éllovas Varga Barnabás kezdett előretolt ékként a magyar labdarúgó-válogatottban, amely 20.45-től Szerbia vendégeként lépett pályára az Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Marco Rossi szövetségi kapitány kezdőcsapatában nem volt különösebb meglepetés, így a Ferencváros támadóját szokás szerint Sallai Roland és Szoboszlai Dominik segíti, védekező középpályásként pedig Nagy Ádámnak és Styles Callumnak szűri a rivális akcióit. Ahogy az előző három Eb-selejtezőn, úgy ezúttal is Dibusz Dénes áll a kapuban, előtte pedig Lang Ádám, Willi Orbán és Szalai Attila alkotja a védelmet, utóbbi kettő szintén minden alkalommal kezdő volt. A bal oldalon a szerb születésű Kerkez Milos, a jobbon pedig Nego Loic kapott bizalmat.
    

Belgrád, 2023. szeptember 7. A magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtezõ G csoportjában játszott Szerbia – Magyarország mérkõzés elején a belgrádi Rajko Mitic Stadionban 2023. szeptember 7-én. MTI/Czeglédi Zsolt

A Crvena zvezda otthonául szolgáló 53 ezres Rajko Mitic Stadion környéke szokatlanul csendes volt, tekintve, hogy zárt kapuk mögött rendezik meg a mérkőzést, így csak gyerekek lesznek a lelátókon, mivel márciusban a szerb szurkolók diszkriminatív rigmusokat skandáltak a Montenegró ellen 2-0-ra megnyert találkozón. Nagyjából másfél órával a kezdés előtt kezdtek megérkezni a buszok, a gyerekek a 2010-es, dél-afrikai világbajnokságon megismert vuvuzelákhoz juthattak hozzá, azt pedig azonnal rendületlenül elkezdték fújni, így állandó alapzajt szolgáltattak, ahogy napközben a Belgrád felett cirkáló vadászgépek tették a szerb fővárosban.
    

Ez a hangulat mindenesetre korántsem olyan félelmetes, mint ami a Marakanának becézett stadionra jellemző, ahol olyan legendás összecsapásokat rendeztek, mint az 1976-os Eb- és az 1973-as BEK-döntő. A hatvan éve átadott létesítmény 2014-ben vette fel a Crvena zvezda és a jugoszláv válogatott legendája, Rajko Mitic nevét.
    

A hét pontjával éllovas magyar válogatott és a rosszabb gólkülönbségével második szerb csapat meccse 20.45-kor a spanyol Juan Martínez Munuera sípjelére kezdődött.

 A magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapata:
Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Nego, Nagy Á., Styles, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Varga B.

Belgrád, 2023. szeptember 7. Varga Barnabás, a magyar válogatott játékosa (b) és Munuera Juan Martínez játékvezetõ a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõ G csoportjában játszott Szerbia – Magyarország mérkõzésen a belgrádi Rajko Mitic Stadionban 2023. szeptember 7-én. MTI/Czeglédi Zsolt

A magyar válogatott Szalai Attila szerencsétlen öngóljával hamar hátrányba került, azonban Marco Rossi csapata nem roppant meg. Focistáink két perc leforgása alatt fordítottak! Előbb Varga Barnabás egyenlített a 34. percben, majd két perccel később Willi Orbán lőtt a szerb kapuba.

Olvasta már?