Szíven szúrta a nejét, majd magát is hasba szúrta egy idős férfi Újbudán

by nora.farmosi

Szíven szúrta nejét, az ereit is felvágta, majd magával is végezni akart egy 78 éves férfi Újbudán. A szomszédok szerint az idős pár mindkét tagja nagyon beteg volt, ezért már hónapokkal ezelőtt eltervezték a közös öngyilkosságot, mert nem akartak kórházba kerülni.

A budapesti XI. Kerületi Rendőrkapitányság rendőreit egy XI. kerületi társasház egyik lakásához hívták ki még augusztusban. A rendőrök a helyszínre érve egy halott nőt és egy vérző férfit találtak. A mentők a sérült férfit kórházba szállították, valamint emberölés gyanúja miatt eljárást indítottak ellene.

Az Index a szomszédok elmondásait idézi, mely szerint súlyos betegek voltak, nagy fájdalommal éltek, de nem akartak kórházba kerülni és ott méltatlan körülmények között meghalni, ezért hozták meg ezt a döntést. A Tények információi szerint a férfit jelenleg pszichiátrián ápolják, de emberöléssel gyanúsították meg, azonban még az elmeállapotát vizsgálják. A férfi egyébként többször hason szúrta magát, és az ereit is felvágta.

Az is kiderült, hogy a pár mindkét tagja alkoholt ivott az eset előtt, hogy ne fájjon az öngyilkosság. Elmondása szerint emiatt nem emlékszik arra, hogy leszúrta a nejét, valamint azt hangoztatja, hogy az embereknek semmi közük nincs ahhoz, hogy feleségével meg akartak halni. Ügyvédje szerint az ügy felveti az eutanázia kérdését.

Olvasta már?