Térkép készült a Részvételi Költségvetés győztes ötleteivel

by nora.farmosi

2024. január 15-én Budafok-Tétény önkormányzata elindította a Részvételi Költségvetés ötödik fordulóját. A már jól ismert kezdeményezés keretében a lakosság dönthet arról, hogy a kiírt keretösszeget milyen fejlesztésekre fordítsa a városvezetés.

“Az a lényeg, hogy minél több forrásról dönthessenek közvetlenül a településen élők. Ez nálunk 330 millió forint, a teljes költségvetés nagyjából 2 százaléka” – mondta Karsay Ferenc polgármester az online fogadóóráján, aki arról is beszámolt, hogy az idén Szepesfalvy Anna alpolgármester vezetésével dolgozik a csapat, akik feldolgozzák a beérkezett pályázatokat.

Idén 3 témakörben küldhetik be az ötleteiket: Fenntartható Budafok-Tétény, Élhető Budafok-Tétény, Otthonunk, Budafok-Tétény.

Ennek alkalmából egy olyan térképpel találkozhattak a 2024. január 17-én megjelent Városházi Híradó olvasói, ami az eddigi nyertes ötleteket mutatja be. A kiadvány segítségül szolgálhat arra vonatkozóan, ha szeretnénk megismerni a megvalósult és még folyamatban lévő projekteket, de inspiráció is lehet azok számára, akik szívesen vennének részt a kezdeményezésben, de még nem forrt ki teljesen a javaslatuk.

A térkép letölthető PDF formátumban innen.

Ha önnek is van egy ötlete, hogy Budafok-Tétény mitől lehetne élhetőbb, fenntarthatóbb és még szerethetőbb, a regisztrációt követően a www.kozossegrekapcsolva.hu oldalon nyújthatja be a pályázatát.

Február 29-én, 12 óráig várják a javaslatokat.

Olvasta már?