Ez nagyon sima volt, és nem a Budafok javára

by szorenyi6104
18 pontos vereséget szenvedett a Budafok a MAFC ellen az NB I/B Piros csoportjában. A különbség még kosárlabdázóinkra volt hízelgő.

A bajnokság egyik esélyese látogatott Budafokra péntek este. A MAFC azonnal bizonyította, hogy nem szeretne a Budafok által gyakran szállított szoros meccsekből. 19-5-tel indítottak a vendégek.

Ezután sem változott sokat a játék képe, sőt, a második félidőben már 30 is volt közte. A vége pedig 91-73 lett.

Ami döntött

Egyszerűen látszott a két csapat közötti különbség, pedig az ellenfél kimondottan fiatal játékosokból állt. A hármasokat azonban “gyilkos” módon dobták. 38-szor próbálkoztak, és ebből 14-szer sikerrel. Ez 36 százalékos eredményesség, ami nem jó, nem rossz, de pont akkor hullottak be a tripláik, amikor elszakadtak a mieinktől.

A végén sikerült kozmetikázni az eredményt, ekkor már Tursics Krisztiánék is betaláltak messziről, de sokat nem osztott vagy szorzott.

Ez bíráskodás?

Ami viszont feltűnő volt, és ezt egy szakértő néző is megjegyezte, “felháborító, hogy a bírók semmit sem fújtak a 4. negyedben. Mintha sietnének haza, de

ez veszélyezteti a játékosok testi épségét.”

Azt már mi tesszük hozzá, hogy mindkét oldal sérelmezhetett több elmaradt ítéletet.

Értékelés

A Budafok edzője a meccs után arról beszélt, hogy  “lassúak voltunk, nem tudtunk olyan sebességgel dolgozni, ahogyan azt a mérkőzés megkívánta volna. Készülünk a következő mérkőzésre, amelyik a szezon egyik legfontosabb összecsapása lesz. Remélhetőleg addigra a sérültjeink is felépülnek, és mindenki egészséges lesz!”

A kosárlabdázóink február 3-án Salgótarjánba utaznak. Az ellenük vívott októberi meccsünkről itt olvashatnak!

Olvasta már?