Tudta, hogy Bonnban is sétálhat egy Budafok Parkban?

by nora.farmosi

Felavatták hétvégén Bonnban a Budafok Parkot. Az ünnepségen részt vett Budafok-Tétény önkormányzatának delegációja Karsay Ferenc polgármester vezetésével.

Bonn város Bonn kerülete immár 32 esztendeje, 1991 óta testvérvárosa Budafok-Téténynek. A németországi város vezetésével évtizedekre visszanyúló együttműködés keretében Budafokról nevezték el a város legújabb parkját. A szabadidős létesítmény névtábláját a két kerület vezetése együtt avatta fel. Budafok-Tétény önkormányzatának képviseletében Karsay Ferenc polgármester, Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester, Répás Judit aljegyző és Krieger Krisztina polgármesteri tanácsadó vett részt az eseményen. Bonnt Katja Dörner főpolgármester és Jochen Reeh-Schall kerületi polgármester képviselte – írja a budafokteteny.hu.

Katja Dörner ünnepi beszédében emlékeztetett: a park kialakításában fontos szerepet játszott a klímavédelem, aminek jegyében 14 új fát ültettek, és a park közepén zöldfelületet alakítottak ki. A gyerekek örömére létrehoztak egy új játszóteret mászókával, hintákkal, valamint a szabadidő kellemes eltöltése érdekében szökőkutat, nyugágyakat és függőágyat szereltek fel. A város főpolgármestere reményét fejezte ki, hogy a zöldterület kialakításával csökken a Bonn belvárosában több hónapon át tartó hőség.

Karsay Ferenc köszöntőjében úgy fogalmazott: „Felbecsülhetetlen érték, hogy testvérvárosi kapcsolatunk több mint három évtized után is dinamikus, gyümölcsöző, élettel teli, és településeink polgárainak a javát szolgálja. Kívánom, hogy a Budafok Park is olyan népszerű legyen az itt élők körében, mint nálunk a DunaFok. A természeti környezet megőrzése olyan értékteremtés, mely évszázados viszonylatban meghatározhatja egy város, városrész élhetőségét.”

Budafok-Tétény polgármestere a névtábla felavatása után meginvitálta Bonn vezetését a szeptemberi Budafoki Bornapokra.

Olvasta már?