Ügyeletes rendőr mentette meg egy tinédzser életét a Rákóczi hídon

by nora.farmosi

Sikerült jobb belátásra bírnia a hídon bolyongó fiatalt.

– Majd beszélünk! – mondta a telefonba a kamasz, de olyan elzárkózással, hogy mindennél világosabb volt: ha rajta múlik, a vonal végén soha többet nem fogják hallani a hangját. Márpedig, ez elég nagy baj lett volna, tekintve, hogy a tizenhét éves fiú a Lágymányosi hídon (mai nevén Rákóczi hídon – a szerk. ) bolyongott.

Édesanyja bejelentése szerint igencsak elkeseredve távozott otthonról, megemlítve azt is, hogy végzetes lépésre ragadtatja magát. A nekibúsult gimnazista szerencséjére aggódó anyukája egy olyan rendőrnek tett bejelentést gyermeke szándékáról, aki pillanatok alatt megtalálta az ideális megoldást.

Újvári István r. főtörzsőrmester, a BRFK Tevékenységirányítási Központjának ügyeletese maga hívta fel a bánatos ifjút, majd lelkére beszélve meggyőzte arról, hogy világfájdalmát meggondolatlansággal tetézni aztán végképp értelmetlen cselekedet volna. Folyamatosan tartva a kapcsolatot a fiúval, őt a hídról a part felé irányította, ahová időközben gépkocsizó egységeket küldött, akik percek múlva „átvették” tőle a jobb belátásra bírt fiatalt – számolt be róla a BRFK a Facebook-oldalán.

Olvasta már?