Újabb izgalmas kiállítás a Klauzál Házban

by lantai.oliver

A budafok-tétényi Klauzál Ház újabb remek és izgalmas képeknek ad otthont. Ezúttal egy családilag budafoki kötődésű fotográfus, Turbéky Eszter Szubjektív terek című kiállításának megnyitójára kerül sor péntek este 6 órakor.

Tavaly februárban Eszter lett a hónap művésze. Akkor portálunknak elmondta, hogy váratlanul érte a kerületi elismerés.  Jelenleg nem lakik Budafok-Tétényben, de itt nőtt fel, s mai napig gyakran hazalátogat a családjához. Sokszor lencsevégre kapta a kerület szépségeit. Rendszeresen fotózta az úrnapi körmenetet, a pincerendszert, Budafok egyedi házait és a borfesztivált. Számára rendkívüli értéket képvisel az összetartó falusi közösség a kerületben, ahol rengeteg a fotózni való még.

Eszter eleinte autodidakta módon képezte magát, majd elvégezte Stalter György fotósiskoláját. Első csoportos kiállítása 2010-ben a Zichy Jenő utcai Kópia Kávézóban volt, első önálló kiállítása pedig 2009-ben a Fonó Budai Zeneházban Ellenfényben címmel. 2011-ben a Táncoló talpak fotópályázat keretében állították ki fotóját a Vörösmarty tér egyik kávézójában.  

2013-ban elvégezte a MÚOSZ fotóriporter szakát, majd az index. hu fotóriporter-gyakornoka volt. Ezt követően az MTI fotóarchívumában dolgozott 2021 májusáig, jelenleg a Mediaworks Bors, Ripost, Metropol közös szerkesztőségében képszerkesztő. Tagja a MÚOSZ Műhely alkotóközösségnek, amit Szarka Klára fotótörténész fog össze. 

A megnyitó időpontja: június 23., péntek 18 óra.
A kiállítást megnyitja: Bánkövi Dorottya, író, költő

 A kiállítást egészen augusztus 16-ig tekinthetjük meg.    

Főkép: Facebook

Olvasta már?