Újabb részletek a botrányról!

by gaalt994

Több képviselő szerint hihetetlenül eldurvult a közéleti hangnem a kerületi politikában. Így élte meg Kóber György önkormányzati képviselő kifakadását Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester.

Mint arról már beszámoltunk, szemtanúk szerint Kóber György  képviselő egy döntés hatására minősíthetetlen stílusban, hangnemben, illetve hangerővel bontotta meg a rendet, szidalmazva a képviselőket, a polgármestert és az egyik alpolgármestert. De kifakadása több szemtanú szerint nem ért véget a testületi üléssel sem. A termet elhagyva, ordítva és szidalmazva irodájába is követte Dankóné Hegedűs Jolánt, a kerület alpolgármesterét, már-már a tettlegesség határát súrolva. 

Karsay Ferenc polgármester így vélekedett az ügyről: “Az elmúlt 26 évben sok mindent láttam már az önkormányzati politizálás során. Ilyet még nem. Ezt az “új stílust” a magukat XXI. századinak valló pártok képviselői honosították meg az elmúlt évben a képviselő-testületben.” A véleményekről itt olvashat.

Kóber György a közösségi médiában azt írta, viselkedése valóban lehet, hogy túl erélyes volt, ugyanakkor azt gondolja, hogy Dankóné Hegedűs Jolán független kompenzációs listás képviselőasszony sem a megfelelő módon reagált a véleményére, s a politikai véleményét fenntartva a stílusért elnézést kért.

Az eset kapcsán elhangzott: Dankóné azt mondta a képviselőnek, hogy “pofán foglak verni” (vagy b.szni, erre több szemtanú másként emlékezik). 

Dankóné Hegedűs Jolán állítása szerint nem akart az ügyben megnyilvánulni, azóta viszont az incidensnek több olyan megvilágítása került előtérbe, amelyek szerinte nem fedik a valóságot. Így aztán egy közleményben saját szemszögéből mesélte el a történteket.

“Még folyt a testületi ülés, amikor Kóber György látta, hogy az egyik bizottság külsős helyére érkezett jelöltjét nem fogjuk megszavazni és odakiabálta felém: “jól becsicskultatok”, mire én azt válaszoltam neki: Miket beszélsz? Normális vagy? A testületi ülés végén odajött hozzám és az arcomtól kb. 20 centiméterre elkezdett velem üvölteni “Na most mondja mi a baja!”. Erre én, immáron szintén nem nyugodtan, hiszen fellépése egyértelműen fenyegető volt, azt válaszoltam neki:
 -Hogy viselkedsz? Ez nem normális dolog, így nem lehet! Ha másra nem vagy tekintettel, akkor legalább azt vedd figyelembe, hogy négy évig az osztályfőnököd voltam. Egyébként a férjem azt üzeni neked, ha az utcán sétálgatsz, mindig nézzél hátra!
– Most fenyeget?
– Nem, nem fenyegetlek. Szégyelld magad!
A magam részéről lezártnak tekintettem a vitát és elindultam az irodám felé. Mire odaértem és kinyitottam az ajtót, már ott állt mögöttem. Belépett az irodámba.
– Légy szíves menj ki innen!  -mondtam.
Erre elkezdett kiabálni, nem igazán tudom megmondani, hogy miket. Amire emlékszem, mocskos áruló, kollaboráns. Ekkor érkezett oda polgármester úr és kérdezte, hogy mi a probléma? Mondta Kóber képviselő úrnak, hogy tegyen eleget az ismételt kérésemnek és hagyja el az irodámat. Ő ezt megtagadta és tovább kiabált velem. Ekkor hangzott el az ominózus mondatom, hogy menj ki innen, mert szájba….
De ő továbbra sem mozdult. Fogtam a kabátomat, becsuktam az ajtót, elindultam az udvar felé. Végig követett és indulatosan fenyegetett, gyalázott engem, majd a kapunál kiment.”

Az alpolgármester asszony szerint valóban helytelen, hogy a képviselő úr folyamatos provokációja, fenyegető fizikai fellépése és gyalázkodó szavai mellett, egy idő után elvesztette a hidegvérét és erősebben fogalmazott. Ahogy írja, komolyan félni kezdett Kóber képviselő egyre vehemensebb viselkedését látva. „Ha így belelovalja magát, mi fog történni még?”

Közleményét Kóber Györgyöt megszólítva zárta: „Őszintén remélem, képviselő úr belátja, hogy ez méltatlan viselkedés, az őt mentegető szövetségeseivel együtt át tudunk térni egy olyan konstruktív működésre, amit minden budafok-tétényi elvár tőlünk és megérdemel!”

Mindenesetre az incidens azt mutatja, hogy a helyi közélet hangneme rendkívüli mértékben eldurvult.

Olvasta már?