Újra bajnokit játszik a Budafok a kurta téli szünet után

by gaalt994

A BMTE azt az MTK-t fogadja, amelyet ősszel emberhátrányban sikerült legyőznie.

A koronavírus, no meg az amiatt átszervezett tavalyi szezon alaposan átszabta a legtöbb labdarúgó-torna idei kiírását is. Ennek köszönhetően az NB I-ben megszokott több hónapos téli szünet idén csak 4 és fél hét volt. Halkan tegyük hozzá, hogy az elitbe igyekvő magyar futballnak nem biztos, hogy árt, ha ilyet is látnak a hazai csapatok. Csak hogy kellően magasról hozzunk példát, a topligák közül egyedül a németek tartanak egy hónapos bréket, az olaszok, a franciák és a spanyolok csak karácsonykor pihennek, az angolok pedig akkor sem.

No, de visszatérve hazánkba, szombaton az OTP Bank Liga tavaszi szezonja is elrajtol, a 17. fordulóban a Budafok vasárnap kerül sorra, és persze képernyőre. Csizmadia Csaba együttese azt az MTK-t fogadja, amelyet a Hidegkuti Nándor Stadionban emberhátrányban sikerült legyőznie Ihrig-Farkas Sebestyén hajrában szerzett góljával.

A két feljutó csapat jelenleg ellentétes célokért küzd; az MTK a tabellán elfoglalt 3. helyét igyekszik védeni, míg a Budafok csak előretekinthet, hiszen az őszi szezonzárón elszenvedett vereségnek köszönhetően jelenleg kieső helyen áll. A mérkőzést vasárnap, 13:30-as kezdéssel rendezik.

Olvasta már?