Vádat emeltek egy budafok-tétényi késelés miatt

by gaalt994

Egy építőipari munkás vadászkéssel támadt kollégájára.

Emberölési kísérlet miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal a 45 éves építőipari munkással szemben, aki vadászkéssel támadt a munkatársára még 2018 októberében. A vádlott és a későbbi áldozat a vádbeli időben ugyanannak az építési vállalkozónak dolgozott. A szálláshelyük egy XXII. kerületi ipari telephelyen volt, ahol közös szobát is használtak – írja a 24.hu.

A két érintett viszonya azért romlott meg, mert a vádlott sokat ivott és a rendre sem eléggé ügyelt. Az ominózus nap a két férfi több kollégájával együtt bográcsozott és italozott.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a sértett ekkor is szóvá tette a kollégája viselkedését, amitől az  indulatos lett, majd később az épület konyhájában magához vett egy vadászkést, és a szobájukba ment, tudva, hogy a munkatársa is hamarosan odamegy. Amikor a sértett is belépett a szobába, az ajtó mellett várakozó férfi a vád szerint mögé lépett, és azt mondta neki, hogy most meghal és a vadászkéssel megvágta a szobatársa nyakát.

A megtámadott férfi előbb a kollégája kést tartó karjához, utána közvetlenül a késpengéhez nyúlva sikerült őt félretolnia, ezután ki tudott szabadulni a munkatársa fogásából. A 24.hu információi szerint a támadó beismerte a bűnösségét, és azt mondta, hogy nem akarta a kollégája halálát. Az ügyészség végrehajtandó börtönt kért az emberölési kísérlettel vádolt támadóra.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?