Változnak a parkolási szabályok Budafok egy részén

by gaalt994

Az új parkolási rend márciusban lép életbe.

Március 1-jével új parkolási rend lép életbe a Leányka utcában. Az új szabályozást lakossági észrevételek alapján vezetik be. A budafokteteny.hu-n közzétett bejelentésben képekkel is illusztrálták a módosított rendszert.

Kép: budafokteteny.hu
Kép: budafokteteny.hu

A Budafok-belváros parkolási rendjével kapcsolatos lakossági megkereséseknek eleget téve az önkormányzat munkanapokon délután 3 és este 9 óra között mindkét irányból behajtani tilos, kivéve engedéllyel szabályozást vezet be a Leányka utcai lakótelep páratlan oldalán, a Leányka utca 7–9–11. házak mögötti – az Anna utca felé eső – parkolókban. Ugyanez, szintén március 1-jétől érvényes a Leányka utcai lakótelep páros oldalán, a nagy udvar és a toronyházak között, a jelenlegi lakó-pihenő övezet egy lehatárolható részére.

A helyiek számára az önkormányzat mint a közút kezelője bocsáthat ki behajtási engedélyt, amit a hivatalnál kell igényelni. Ehhez pontos útmutatás, illetve letölthető nyomtatvány itt található.

 Az érvényes lakóhellyel, vagy annak hiányában tartózkodási hellyel rendelkező lakók saját tulajdonú, üzemben tartásban lévő, általa lízingelt vagy tartós bérletben lévő, illetve a munkáltatótól kizárólagos használatba kapott cégtulajdonú autóra is igényelhetnek behajtási engedélyt.

Akik a fent felsoroltak alapján nem jogosultak behajtási engedélyre, azok számára az ábrákon jelzett területen a jelenlegi forgalmi rend fenntartásával továbbra is biztosított lesz a parkolás.

Olvasta már?