Vége a rossz szériának, újra nyert a Budafok

by gaalt994

Ahogyan az őszi sikermenetet, úgy az október vége óta tartó nyeretlen sorozatot is egy Zalaegerszeg elleni győzelemmel zárta le a BMTE.

Az ősszel 3-1-re legyőzött Zalaegerszeget fogadta a Budafok labdarúgócsapata a Promontor utcában. A középmezőnyben tanyázó ZTE eddigi két tavaszi bajnokiján 8 gólt lőtt, ám ugyanennyit is kapott, így két döntetlent tud felmutatni Boér Gábor csapata. Csizmadia Csabáék ezzel szemben csak a múlt heti, drámai diósgyőri pontszerzésnek köszönhetően nem utolsók, így mindkét csapatnak szüksége volt a győzelemre.

A meccset ennek megfelelő szellemiségben kezdték a csapatok, 12 perc alatt 2-2 helyzetet láthattunk a kapuk előtt. A 2. percben Szabó Máté egy remek szóló után lőtt estében, Demjén azonban leért, két perccel később Jagodics okosan helyezett fejesét pedig Jet Lit idéző mozdulattal húzta ki a gólvonalról egy védő. A zalaiaktól Lesjak válaszolt, előbb 10 méterről, oldalról, majd 20-ról, középről lőtt, de Póser mindkétszer a helyén volt.

Ezután jó ideig úgy tűnt, hogy az első félidőre való puskaporukat el is lőtték a csapatok, jó fél órányi focizgatás következett, néhány közbeszúrt távoli lövéssel, illetve egy Zsóri-helyzettel, amit Demjén kivédett. A monotóniát végül hazai találat törte meg; egy felívelt szabadrúgás után az előrehúzódó Romic beadása a lécről a gólvonalon álló Zsórihoz pattant, aki nem tudott, és nem is akart elugrani a labda elől, 1-0!

Puskás-díjas támadónk két perc múlva újabb esélyt kapott a gólszerzésre, 19 méteres szabadrúgása azonban centikkel elsuhant a bal kapufa mellett, és szépen végigszaladt a háló oldalán. Az első játékrész ezzel érdemben le is zárult, a szünetben tehát Csizmadia Csaba lehetett elégedettebb a két szakvezető közül.

Arról, hogy a második félidő úgy folytatódjon, ahogy az első véget ért, villámléptű szélsőnk, Szabó Máté gondoskodott a 49. percben. Az U-válogatott támadó remekül cselezte be magát az ellenfél büntetőterületén belülre, ahol Favorov kaszálta el őt. Andó-Szabó nem is gondolkodott sokat, tizenegyest fújt, amit Kovács hallatlan nyugalommal felemelt a bal felsőbe, 2-0!

A Budafok nem nyugodott meg a kétgólos előny birtokában, a csapatkapitány pedig újra villant. Kovács ezúttal akcióból, 17 méterről laposan lőtt el egy kipattanót, Demjén hiába vetődött, a labda belopakodott a bal alsóba, 3-0!

A szünet utáni duplamaflás után Boér Gábor lapot is húzott 19-re, két csatára mellé bedobott még kettőt; a Fraditól kölcsönzött Szánthó Regő, és a Viditől csúnyán kiebrudalt U20-as vb-bronzérmes, Futács Márkó személyében. A cserékkel aztán olyannyira nem fukarkodott, hogy a 60. percre elhasználta mind az ötöt.

A vérfrissítés lendületet is hozott, a ZTE sokat birtokolta a labdát a támadóharmadban, ám közben a Zeke-Szabó balszárny is többször jelezte, hogy bármikor készek elszaladni egy jó indítással, az egyik ilyen akció végén Zsóri csak pár centivel volt lesen, és ugyanennyivel is lőtt mellé.

A negyedik gólt viszont a zalaiak szerezték; a 79. percben Könyves lövése után a meccs elején már kétszer is lövéssel jelentkező Lesjak söpörte a kapuba a labdát, 3-1! A Budafok azonnal válaszolhatott volna, Kovács újabb távoli lövése azonban célt tévesztett.

Nem sokkal később újabb gólt szerezhetett volna a Zete; Koszta 17 méterről elvégzett szabadrúgását azonban Póser remek helyezkedéssel simán „elnyelte”. Mázli, hogy a vendég csatár előtte fél percig kampányolt és ellenkampányolt Favorovnak, hogy ő lőhesse el, így pár potya másodperc is lepörgött.

A hátralévő percek pörgősen, de gól nélkül teltek el. A vége tehát 3-1, a Budafok sikerének – no meg az Újpest-verő Fradinak – köszönhetően elmozdult a kiesőzónából.

Olvasta már?