Megújul a városfejlesztők honlapja

by gaalt994

A weboldalon jelentős informatikai és tartalmi változtatásokat hajtanak végre.

Látvány és tartalom tekintetében is alaposan megújul a Budafok-Tétényért Városfejlesztő Kft. honlapja.  A lakosság számára fontos feladatokat (pl. közterületi tisztaság, ózongenerátoros fertőtlenítés, vagy a közterek fertőtlenítése járvány idején) ellátó vállalat weboldala két okból esik át jelentős informatikai és tartalmi változáson, ezekről Lőrincz Gergelyt kérdeztük.

„A fejlesztés szükségszerűvé vált, mivel két szempontból is nyitottabbá, fenntarthatóbbá, közérthetőbbé és elérhetőbbé kívánjuk tenni a kerület lakossága felé tevékenységeinket, elérhetőségeinket. A fejlesztés egyik oka üzleti természetű. Projektcégként induló gazdasági társaságunk tevékenységi köre az elmúlt időszakban jelentősen bővült, ezért szeretnénk, ha a honlap piaci megkeresésekre is elérhető lenne, úgymond ezzel invesztálunk a jövőbe. A másik ok a felhasználók érdeke. Manapság – egy ilyen pandémiás helyzetben pedig különösen – minden szolgáltató felé elvárás a gyors és egyszerű tájékozódás lehetőségének biztosítása. Az új felületen több és részletesebb információt közlünk majd szolgáltatásainkkal kapcsolatban. Kiemelten lényegesnek tartjuk, hogy a kerület lakossága szinte naprakészen tájékozódhasson, hogy milyen akciókat, lehetőségeket biztosít számukra a kerület vezetése és milyen irányú terveink vannak az ő érdekükben” – fejti ki a cég ügyvezető igazgatója.

Az új honlapon leíró jellegű anyagokat is közzétesznek majd, például aki a közfoglalkoztatásban szeretne részt venni, az erről is részletes tájékoztatást kaphat. Hosszútávon pedig az önkormányzattal való együttműködést is szorosabbá teszik, ami a két honlap közötti „átjárásban” is érezhető lesz.

 „Csak egy egyszerű példa. Ősszel az önkormányzat meghirdette az ingyenes lakossági ózonos fertőtlenítést [azok számára, akik átestek a koronavírus-fertőzésen – a szerk.]. Azonban mivel a munkát mi végezzük, ezentúl az ilyen lehetőségekről a mi weboldalunkon is részletesebben olvashatnak majd. Lényegében hasonló ügyekben az önkormányzati honlapon ’kaphatunk ízelítőt’, míg az, aki komolyabban érdeklődik az adott szolgáltatás iránt, alaposabban tájékozódhat a feltételekről a mi felületünkön. Ez még jövőbeli terv, de efelé tartunk, és igyekszünk minél gyorsabban megvalósítani” – vázolja a hosszútávú célokat Lőrincz Gergely.

A szinte teljes vizuális és tartalmi ráncfelvarrás persze jelentős informatikai átalakításokat tesz szükségessé. Ezzel azonban jól haladnak a fejlesztők, az ügyvezető szerint már az utolsó simításokat végzik, indul a tesztelés is, így márciusra várhatóan elérhető lesz az új felület.

Olvasta már?