Három frakcióvezető csatlakozott Karsay oltáskampányához, ketten gondolkodási időt kértek

by gaalt994

A polgármester jelezte, hogy a csatlakozás lehetőségét továbbra is biztosítja.

Ahogyan arról tegnap is olvashattak nálunk, Karsay Ferenc a korábbi egyeztetések után mai napon újra találkozóra hívta a budafok-tétényi önkormányzat frakcióinak vezetőit. Budafok-Tétény polgármestere a közösségi médiában úgy fogalmazott, ezzel az a célja, hogy a jelenleg is érvényben lévő különleges jogrend ideje alatt valamennyi politikai párt és helyi szervezet frakcióvezetőjének lehetősége legyen személyesen is elmondani véleményét a kerület életét érintő legfontosabb kérdésekben.

Az ülés legfontosabb napirendi pontja egy úgynevezett közös oltáskampány volt. Karsay Ferenc – aki egyébként már regisztrált is a védőoltásra – úgy véli, polgármesterként kötelessége felelős magatartást tanúsítani, ezért beoltatja magát, és erre bátorítja a XXII. kerületieket is.

A mai ülésen ezért a frakcióvezetők elé tárt egy nyilatkozatot, amellyel azt kezdeményezte, hogy együtt, összefogva, politikai meggyőződésüktől függetlenül kérjék Budafok-Tétény lakóit, hogy regisztráljanak a védőoltásra. A dokumentum arról is szól, hogy aláírói ezt szintén megteszik.

A polgármester az ülés után a Facebookon egy fotót is közétett a nyilatkozatról, amit az öt frakcióvezető közül hárman írtak alá. Krieger Krisztina (Fidesz-KDNP), Jurás László (Civil) és Dankóné Hegedűs Jolán (Budafoki Baloldal) szignózta a dokumentumot, Kerekes Gábor (Momentum) és Perlai Zoltán (Demokratikus Koalíció) viszont egyelőre nem, ők még gondolkodási időt kértek.

Utóbbi két frakcióvezető, ha úgy dönt, később is aláírhatja a nyilatkozatot, mivel Karsay azt is jelezte, hogy a csatlakozás lehetőségét mindig biztosítani fogja. Az említett posztjában a polgármester arra is kitért, szerinte egy ilyen dokumentum nem támogathat üzleti érdeket vagy pártpolitikai célokat, tehát nem ellenez, és nem támogat gyógyszergyárakat, vagy vakcinatípust. Úgy véli, a választás minden magyar polgár magánügye, az oltás általános támogatása viszont közérdek és az ország működésének alapfeltétele.

Olvasta már?