Együttműködési alapelvekről egyeztetnek a budafok-tétényi frakciók

by gaalt994

Karsay Ferenc polgármester javaslataival a megbeszélés végén valamennyi frakció képviselője egyetértett, de a közös álláspontot további tárgyalások után határozzák meg.

Karsay Ferenc polgármester január 7-re hívta össze az önkormányzat frakcióvezetőit, hogy tájékoztassa őket a 2021-es évet érintő változásokról. Az ülésen a testület valamennyi frakciójának képviseletében egyeztették a közös munka és együttműködés alapelveit is. Az ülésen a polgármester kezdeményezte a jövő évek pártpolitika felett álló közös munkáját megalapozó együttműködési alapelvek meghatározását, valamint közös médiahasználati irányelveket is lefektettek.

„Ezek az alapelvek olyan célokat és közösen elfogadott formákat határoznak meg, melyeket a település érdekében minden résztvevő elfogad, és helyi sajátosságként kezel, így oldalaktól és színektől függetlenül támogat a jövőben is. Ezen megállapodás elfogadása esetén egyértelművé válik, hogy a helyi politikai szereplők Budafok-Tétény jövőjének építését tekintik legfontosabb feladatuknak, ennek érdekében pedig képesek közös célokat meghatározni és azokért közösen dolgozni.” – írta összegző bejegyzésében a XXII. kerület polgármestere.

Karsay javaslatcsomagja igen sokrétű; közlekedési, szociális, zöld, kulturális, rekreációs és gazdasági elemeket is tartalmaz, amelyeket az eredeti bejegyzésben elolvashat. Az alapelvek megfogalmazása során tiszta volt a szabály; a lista nyitott és kiegészíthető, de csak olyan elemek szerepelhetnek rajta, amelyeket minden fél elfogad.

„Az együttműködési alapelvek a harmonikus, közös munka érdekében szükségszerűen közös elveken nyugvó kommunikációt is igényelnek.” – írja posztjában a polgármester. Erre irányuló javaslatai a következők voltak:

  • valamennyi politikai résztvevő kerüli a másik negatív színben való feltüntetését,
  • az önkormányzati munka eredménykommunikációja esetén a fair play szabályai szerint jár el, nem sajátít ki sikert, ha az csapatmunka eredménye,
  • teljes kép kommunikációjának alapelve: a környezetéből nem ragad ki szöveget vagy döntést, hogy a hír a valóságtól eltérő üzenetet hordozzon,
  • a közalkalmazottak és köztisztviselők függetlenségét védi, őket politikai céllal nem használja fel,
  • a gyermekek, a család és a magánszféra politikai célú felhasználását elutasítja,
  • a Hivatalon, valamint intézményen belül és kívül történő kommunikáció során az arrogáns, agresszív és trágár stílus elutasítása,
  • kérésre, bizonyítás esetén a kommunikációs anyagokban fellelt tárgyi tévedések, téves adatok korrigálása.

„A megbeszélés végén valamennyi frakció képviselője egyetértett az alapelvek lefektetésének kérdésében, valamint a médiahasználat szabályzásában, de további tárgyalások során véglegesítjük a közös álláspontunkat” – zárta beszámolóját Karsay Ferenc polgármester.

Olvasta már?