Zengett a csarnok, győzelem a nagy rivális ellen

by szorenyi6104
Régen várt sikert értek el a budafoki kosárlabdázók. 21 ponttal győzték le a budapesti riválist.

Parádés harmadik negyedet produkált a Budafoki KK az Óbudai Kaszások ellen a kosárlabda NB I/B Piros csoportjában. 31-11-re nyerték ezt a 10 percet, de ne szaladjunk ennyire előre!

Hét, zsinórban elszenvedett vereséggel várták kosárlabdázóink az Óbudai Kaszások elleni “kiesési” rangadót. Mondjuk, a rivális jobban állt, nekik ezidáig már három győzelem összejött a bajnokságban, a budafokiaknak csak egy, és az is az első fordulóban.

A mérkőzésre felgyógyult a múlt héten tüszős mandulagyulladással bajlódó Kevin Swanson is, ebben is bízhattak a hazaiak.

A meccs jól kezdődött, megvolt a vezetés, de aztán megint kezdett minden elromlani. 16 perc játék után 12 volt oda, és az sem volt biztató, amit a pályán láttunk. Tiszta ziccerek maradtak ki, miközben az ellenfél csapatkapitánya rendre megverte a védőinket. Főleg a gyorsasággal (pontosabban a lassúsággal) voltak bajok.

A szünetben 7 ponttal vezetett a rivális.

A harmadik negyedben azonban csoda lengte be (bocsi a képzavarért) a budafoki csarnokot. Ültek a triplák, a palánk alatt már nem minden labda pattant az ellenfélhez, és a védekezés is koncentrált lett.

A második félidő

Hatalmas fordítás kerekedett ki ebből a 10 perces szárnyalásból, hogy a bő 10 pontos előnyt a végéig megőrizzék a srácok. Az utolsó percekben pedig még az is beesett, amit nem dobtak rá, mi pedig megnyugodhattunk, tudnak nyerni a budafoki kosárlabdázók.

Fotó: mkosz

Nem véletelenül nyilatkozta a meccs után Károly Máté edző:  “Ha ezt át tudjuk menteni a szezon további részére, és így tudunk kosárlabdázni, ilyen extázisban, akkor sokat fogunk még nyerni.”

A Budafoknak ezzel 2 győzelme és 7 veresége van a másodosztályban.

Olvasta már?