Zöldhulladékgyűjtő zsákokat oszt az önkormányzat a kerületben

by talastunde

A XXII. kerület lakosai  hétfőn, október 3-án az  Oroszlános udvarban vehetik át  délután 6-ig a zöldhulladékgyűjtő zsákokat.

Ősszel sokkal több zöldhulladék keletkezik a kertekben, a közterületeken, mint évközben. Azért, hogy a közterület és a saját kertek rendezettsége megmaradjon, az önkormányzat  térítésmentesen biztosít zöldhulladékgyűjtő zsákokat. Karsay Ferenc polgármester arra kéri a kerületieket, hogy éljenek a lehetőséggel. Háztartásonként 5 zsákot osztanak az önkormányzat munkatársai.

A lehullott falevelek, ágak összegyűjtésekor, fűnyíráskor is fontos, hogy odafigyeljünk a környezettudatosságra, így a begyűjtésre kerülő zöldhulladék (fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom, lomb) komposztálás után újra visszakerül a természetes körforgásba. A lakossági zöldhulladék elszállítását a kerületben a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. végzi. A cég kizárólag az FKF Zrt. logójával ellátott, biológiailag lebomló gyűjtőzsákban és az önkormányzat által osztott, áttetsző, zöld zsákban lévő zöldhulladékot szállítja el.

Olvasta már?