50 év után ismét megerősítették házassági fogadalmukat

by talastunde

A hagyományokhoz hűen idén is a kerület napja alkalmából hirdette ki az önkormányzat a “Kerület Párja” címet. Nem csak a leendő házasoknak, de a rubin-, zafír- és aranylakodalmat ünneplő házaspároknak is adódott az a lehetőség, hogy Budafok-Tétény Önkormányzata nászajándékként ingyenesen biztosította a Városháza dísztermében tartandó szertartást, melyet a polgármester vagy az alpolgármester vezetett. Ezt követően pezsgős koccintásra is vendégül látták a meghívottakat.

Egy Beatles sláger dallamára vonult be a városháza dísztermébe Molnár Judit Éva és Hoffmann László, hogy az 50 évvel ezelőtt elhangzott házassági esküjüket erősítsék meg Karsay Ferenc polgármester előtt. 1974. márciusban ismerkedett meg egymással Judit és László Budatétényben egy Sándor-József-Benedek napi rendezvényen. Nagy találkozás volt az övék, hiszen egy hónappal a megismerkedésük után össze is házasodtak. László 1957 óta él a kerületben, felesége Judit Diósdról került Nagytéténybe, ahol a mai napig élnek. Házasságuk legszebb pillanatai 2 gyerekük és 3 unokájuk születése.

László szerint felesége türelme tartja össze házasságukat, Judit hitvallása pedig a házasságról: „El kell nézni a hibákat, minden kis dolgoknak örülni kell. Így működhet ilyen hosszú ideig jól egy házasság. A legfontosabb a tolerancia, hogy elnézzük a másik hülyeségét. Az utolsó leheletünkig kitartunk egymás mellett”.

A két gyermekük ötlete volt, hogy jelentkezzenek a „Kerület Párja” címre, ami ellen nem volt kifogásuk. László aktív éveiben több szakmában kipróbálta magát, évekig bútorszállítással foglalkozott, majd saját céget vezetett. Éva sokáig irodai munkát végzett, nyugdíj előtti 3 utolsó évében pedig óvodai dajkaként dolgozott. László szerint boldog hippi életet élnek, hiszen a mai napig lakóautóval utaznak üdülni.

„Nem karosszékben várjuk a halált. Idén a Balatonra utazunk, de szinte minden hétvégén beülünk az autónkba, hogy elutazzunk valahová”- nyilatkozta Éva.

Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester erősítette meg Prunk József és Prunk Józsefné házassági fogadalmát gyermekeik, családtagjaik körében. Mária fedezte fel az önkormányzat „Kerület Párja” hirdetését. Úgy érzete, hogy ez egy remek alkalom arra, hogy 50 év után ismét megerősítsék házastársi szövetségüket.

„A XI. kerületben, a Kondorosi úti strandon ismerkedtünk meg. A medence szélén ült a feleségem és én megszólítottam. Így indult a mi fejezetünk”- kezdte az emlékezést a férj, akit 3 évre szakított el a katonaság leendő feleségétől. Mária tősgyökeres budafoki, József pedig vidékről került a fővárosba.  Az Ó-hegyen élnek csodálatos kertes házban. Mária az  idegenforgalomban dolgozott korábban, József pedig a mai napig építészként dolgozik, szerencsésnek vallja magát, mivel olyan szakmát választott, ami a hobbija is.

„Szűk családi körben ünneplünk, majd elmegyünk egy étterembe. Napra pontosan július 27-én van a házassági évfordulónk. 50 évvel ezelőtt is ebben a polgármesteri hivatalban, ebben a teremben házasodtunk össze. Két lányunk és egy unokánk van”- meséli az aranylakodalmas pár, akiknek szintén az utazás a kedvenc szabadidős tevékenysége. Ha tehetik, évente  háromszor-négyszer  utaznak külföldre. Idén nyáron Horvátországban, majd Olaszországban töltik a vakációjukat.

József mindent ugyanígy csinálna, ha vissza lehetne fordítani az idő kerekét, nagyon boldog, hiszen azzal az emberrel él együtt, aki az igazi társa. Szerinte nincs titka a jó házasságnak, a másikkal szemben tanúsított türelmet és megértést tarja a legfontosabbnak.

„Egyformán támogatjuk egymást, bármikor számíthatunk egymásra jóban-rosszban” – vallja Marika, aki számára Budafok az egész életét jelenti, hiszen  itt végezte tanulmányait, itt alapítottak családot.

Olvasta már?