Gera Zoltán csapata vendégeskedhet a Promontor utcában

by gaalt994

A Budafoki MTE tiszteletbeli elnöke, Jakab János a vasárnapi meccs szünetében a klub teljes körű támogatásáról biztosította a szakembert.

Gera Zoltánt talán még azoknak sem kell bemutatni, akik kevésbé fogékonyak a labdarúgás világából érkező hírekre. A Pécsről induló Fradi-legenda Angliában is nevet szerzett magának, nem is akármilyet; szigetországi csapatainak szurkolói a mai napig jó szívvel emlékeznek a Fulhamet Európa-liga döntőig vezető „Magic Magyarra”.

Gerának játékosként sok szép pillanata volt az angol elsőosztályban, íme az egyik

Azt viszont már talán kevesebben tudják, hogy Gera jelenleg a magyar U21-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzőjeként dolgozik, akikkel éppen a márciusi, részben hazai rendezésű korosztályos Európa-bajnokságra készül. Ennek tudatában kicsit sem meglepő, hogy a szakember a helyszínen tekintette meg a Budafok vasárnapi, Puskás Akadémia elleni bajnokiját, hiszen mindkét csapatban több olyan játékos van, akiket a keret kialakításakor számításba vehet.

Arra viszont talán még Gera sem számított, hogy Jakab János a meccs szünetében behívja irodájába, és a BMTE teljes körű támogatásáról biztosítja őt, pontosabban a korosztályos válogatott szakmai felkészülését.

Bélteky Róbert tulajdonossal úgy határoztunk, hogy szeretnénk minden lehetséges segítséget megadni az U21-es válogatott sikeres felkészüléséhez. A magyar csapat rendelkezésére bocsátjuk a pályánkat, technikai eszközeinket és szívesen játszunk felkészülési mérkőzést a válogatottal, amennyiben ezt igénylik” – idézi a BMTE honlapja a klub tiszteletbeli elnökét.

Érdekesség, hogy ilyen felkészülési mérkőzés már őszre is ki volt tűzve, akkor azonban végül nem valósulhatott meg, mivel a BMTE egyik futballistája pozitív koronavírus-tesztet adott.

(Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor)

Olvasta már?