A Bognár család tört borsot a Budafok orra alá

by gaalt994

Két remek formában lévő csapat játszott gólgazdag meccset a Promontor utcában. A nézők 5 gólt és még több védelmi hibát láthattak, vereségével a Budafok átadta a tabellán elfoglalt 3. helyét a Paksnak.

A BMTE sorozatban negyedik bajnoki sikerére készült, míg Bognár György tovább írta volna a Paks – és saját maga – történelmét. Ő ugyanis az első olyan edző az atomvárosiak kispadján, akivel a gárda első 4 meccsén 10 pontot szerzett. A mérkőzés tétje a 3 pont mellett a tabella 3. helye volt; a Budafok megszilárdíthatta volna pozícióját, míg a vendégek győzelmükkel megelőzhették volna Csizmadia Csaba legénységét.

Az első félidőn a semleges nézők is remekül szórakozhattak, hiszen egy egész meccsre való gólt láthattunk. A 7. percben az egyre inkább formába lendülő Ihrig-Farkas szerzte meg a vezetést a Budafoknak, Hegedűs kapus hathatós közreműködésével. 1-0! Az öröm azonban nem sokáig tartott, a tolnaiak egy mélységi beívelés után Sajbán fejesével egyenlítettek a 15. percben. 1-1!

A félidő közepén csapatkapitányunk lépett elő főszereplővé. Kovács előbb nagyon rutinosan bújt be a kényszer-középhátvéd Böde Dániel elé, majd rafináltan kiharcolt egy faltot is a hátrafelé loholó ellenfelétől. A büntetőhöz maga állt oda, és olyan pontosan lőtt a jobb alsóba, hogy Hegedűs hiába érezte tökéletesen az irányt, hárítani nem tudott. 27. perc, 2-1!

A paksiak továbbra is főként szélről érkező labdákkal operáltak, Póser kapusnak pedig rendre volt is néhány keresetlen szava védőihez, akik nem igazán érezték az erre való ellenszert. Olyannyira nem, hogy a második egyenlítő gól is egy ilyen szituációból jött; egy szöglet után felpattanó labdát úgy mozizott végig a budafoki védelem, hogy már csak a pattogatott kukorica hiányzott a kezükből, a szemfüles Hahn János pedig elpöckölte a labdát a tehetetlen Póser mellett. Még mindig nem telt el fél óra, de már 2-2!

Mikor már kezdtünk megbékélni a félidei döntetlen gondolatával, és valószínűleg mindkét szakvezető fejben már a maga félidei eligazítását fogalmazta, a paksi edző fia, a korábban a Fradiban és az MTK-ban is megforduló Bognár István egy nagyszerű átlövéssel mattolta Pósert – a tétova védők között elsuhanó labda az oldalkapufáról vágódott be. 41. perc, 2-3!

Az első 45 perc után a két edző közül Csizmadia volt nagyobb lépéskényszerben, be is dobta a szünetben a Skribek-Zsóri duót. Ahogy az egy gólgazdag első játékrész után szinte törvényszerű a futballban, a második félidő jóval visszafogottabban indult. Mindkét csapat védelme megemberelte magát, a meccs elején bakizó Hegedűs kapus kifejezetten feljavult.

A második félidő egyik legizgalmasabb pillanata mégis az volt, mikor az U21-es válogatott szövetségi edzőjét, a játékosként még Angliában is legendás Gera Zoltánt pillanthattuk meg a nézőtéren. A korosztályos válogatottat dirigáló szakember számára volt néznivaló, a mieink közül például Szabó, Skribek és Zsóri is beférhet a keretbe.

Gerának a második félidőben már nem vehette el a figyelmét a sok izgalom, mivel az első félidőben szellős védelmek sokkal biztosabb játékra törekedtek, elvéve ezzel az újabb komoly tűzijáték lehetőségét. A 90 perc hátralevő része, na meg az a 2 ráadás számottevő helyzet nélkül csorgott le, így a végeredmény 2-3-as paksi győzelem.

A semleges nézők biztosan nagyon jól, mi, budafokiak viszont ezúttal kevésbé szórakozhattunk.

(Kiemelt kép: BMTE)

Olvasta már?