Útmutató szülőknek a „karanténsulihoz” – videó

by gaalt994

Diák és tanár számára egyaránt komoly próbatételt jelent a távoktatás. A digitális tanrend rejtelmeiről Koren Balázs, az ELTE oktatója tartott előadást a Klauzál Ház felkérésére.

A koronavírus-járvány első hulláma tavasszal szinte az egész országot otthonmaradásra késztette, amelyik cég megtehette, home office-ba küldte munkavállalóit, az oktatási intézményekben – az általános iskolától az egyetemig – pedig beköszöntött az online oktatás.

Naiv ábránd azt gondolni, hogy a mai gyerekek nem tudják pontosan mi fán terem az okostelefon, a tablet, a laptop és társaik. A pedagógusok is hosszú évek óta használnak számítástechnikai eszközöket – a szerencsésebbek akár óra közben is színesíthetik ezzel a tanítást. Mindezek ellenére az üzemszerű digitális oktatás komoly kihívás volt diák és tanár számára egyaránt.

„Mire jó a digitális oktatás? Tényleg jó, ha a gyereknek telefont/tabletet adunk a kezébe? Mi van, ha ezt kényszerből tesszük? Tegyünk ilyet? Hogy kezeljük, ha legközelebb karantén lesz? Milyen a jó időbeosztás, ha otthon tanulunk?”. Ezekre a kérdésekre segít megtalálni a választ a Klauzál Ház. Kerületünk művelődési házának felkérésére Koren Balázs, az ELTE oktatója, a HiperSuli szakmai vezetője tartott előadást a témában.

Olvasta már?