A budapesti politikai háború ellenére 100 út kapott aszfaltot Budafok-Tétényben

by szorenyi6104

A XXII. kerületben 100 olyan útszakasz található, amelyet a kormány programja segítségével fejlesztettek – hangzott el azon a tájékoztatón, amelyet a budapesti útépítési programról tartottak Budafok-Tétényben.

Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője az eseményen elmondta, hogy miközben a főváros vezetése politikai háborút folytat, a kormány a kerületekkel együttműködve sok milliárdos programokat valósít meg, hogy folytatódjon “az a fejlődés, amely 2010 után jellemezte Budapestet”.

Németh Zsolt, a Fidesz parlamenti frakcióvezető-helyettese, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke beszédet mond a 250. leaszfaltozott földút, a Pohár utca átadóünnepségén a XXII. kerületi Pohár utca-Hajómalom utca sarkán. Balról Karsay Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester, Szatmáry Kristóf, a Miniszterelnökség Budapesti Útépítési Program koordinációjáért felelős miniszteri biztosa és Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője. A kormány 25 milliárd forint támogatást biztosított 82 kilométernyi fővárosi földút leaszfaltozására az utóbbi négy évben a Budapesti Útépítési Program keretében. MTI/Soós Lajos

Németh Zsolt fideszes országgyűlési képviselő rámutatott: Dél-Budán komoly fejlesztésekre lesz szükség, hogy az ottani közlekedés gördülékennyé váljon, miután jelentősen nőtt a kerületi lakosok száma. Csak az együttműködés a főváros és a kerületek között hozhat jó eredményt – hangsúlyozta.

A partnerségre országos szinten is szükség van, hiszen összetett – a falvakra, a városokra és a fővárosra is kiterjedő – közlekedés-fejlesztési program következik, amelynek keretében utak, autópályák és elkerülő utak épülnek – fűzte hozzá.

Címlapfotó: MTI/Soós Lajos

Olvasta már?