A HEROSZ is a győztesek között

by lantai.oliver

Mint arról korábban már beszámoltunk, július 31-én lezárult Budafok-Tétény népszerű kezdeményezése, a negyedik Részvételi Költségvetés. A 18 darab nyertes között van a HEROSZ projektje is.

A közel 13 ezer szavazat három kategória között oszlott meg. A szavazás alkalmával mindenki 6 szavazattal rendelkezett, melyeket tetszőlegesen használhattak fel a lakosok a kedvelt projektek között.

A győztes ötletek közül 10 az ,,Otthonunk, Budafok-Tétény”, 5 az ,,Élhető Budafok-Tétény”, 3 pedig a ,,Fenntartható Budafok-Tétény” kategóriában fog megvalósulni.

A HEROSZ – Új esély, új élet! elnevezésű programja az első kategóriában nyert.

Az ötlet célja: kerületünk egyetlen hontalan állatokat befogadó otthonának rehabilitálása, fejlesztése. Az egyre növekvő számú, megoldatlan sorsú szaporulatok és a kóborló állatok elhelyezésének biztosítása érdekében, illetve a kerületi rendezettség szempontjából is kiemelten fontos, hogy a HEROSZ – Budapesti Állatotthon a megfelelő körülmények között tudjon állatokat befogadni. Ezért javaslom első lépésben: a karantén helyiségek megfelelő kialakítását, az elektromos hálózat modernizációját és a fűtési rendszer kiépítését. Az ötlet létrejöttével megvalósulna, hogy megfelelő körülmények között, biztonságban tölthessék karanténidejüket a leendő gazdikereső állatok egy új esély, egy új élet reményében. A projekt során létrejött megfelelő körülmények biztosításával nagyobb lehetőség nyílna akár több állat befogadására, megfelelő elhelyezésére, majd tudatos gazdához juttatásához is! A projekt megvalósulásával közelebb kerülnek egymáshoz az állattartásra vágyó családok és az így, új lehetőséghez jutó, örökbe fogadható állatok egyaránt!

Az egyesület vezetőjével, Vargyas Krisztiánnal korábban készített interjúnkat itt olvashatják.

A HEROSZ Budapesti Állatotthon 1991 óta működik Budafok-Tétényben, Nyél utcai telephelyén. Korábban helyszíni riportot és képgalériát is közzétettünk a náluk tett látogatásunkról, amely során szem nem maradt szárazon. 

Aki nem tud, vagy nem akar állatot örökbe fogadni, de szívesen segítene mindennapjaik jobbá tételében a HEROSZ Állatotthon támogatásával, az az alábbi bankszámlaszámra történő utalással tudja őket támogatni: 11707024-20151483.

A HEROSZ elérhetőségei:+3630/ 367/1393

Fotók: huszonketto.hu

Olvasta már?