A HEROSZ a kerületiek szavazatait kéri

by lantai.oliver

Mint azt korábban már megírtuk, elindult a szavazás a Részvételi Költségvetés pályázataira. Az önkormányzat munkatársai, a szakirodák képviselői előzetes elbírálása alapján 62 ötletre lehet szavazni 3 kategóriában. A HEROSZ, Budafok-Tétény egyetlen hontalan állatokat befogadó otthona két projektjére is kéri a kerületi lakosok szavazatait.

A HEROSZ Budapesti Állatotthon 1991 óta működik Budafok-Tétényben, Nyél utcai telephelyén. Korábban helyszíni riportot és képgalériát is közzétettünk a náluk tett látogatásunkról, amely során szem nem maradt szárazon.

Az alábbiakban olvasóinkkal is megosztjuk a HEROSZ két programját.

HEROSZ – Új esély, új élet!

Az ötlet célja: kerületünk egyetlen hontalan állatokat befogadó otthonának rehabilitálása, fejlesztése. Az egyre növekvő számú, megoldatlan sorsú szaporulatok és a kóborló állatok elhelyezésének biztosítása érdekében, illetve a kerületi rendezettség szempontjából is kiemelten fontos, hogy a HEROSZ – Budapesti Állatotthon a megfelelő körülmények között tudjon állatokat befogadni. Ezért javaslom első lépésben: a karantén helyiségek megfelelő kialakítását, az elektromos hálózat modernizációját és a fűtési rendszer kiépítését. Az ötlet létrejöttével megvalósulna, hogy megfelelő körülmények között, biztonságban tölthessék karanténidejüket a leendő gazdikereső állatok egy új esély, egy új élet reményében. A projekt során létrejött megfelelő körülmények biztosításával nagyobb lehetőség nyílna akár több állat befogadására, megfelelő elhelyezésére, majd tudatos gazdához juttatásához is! A projekt megvalósulásával közelebb kerülnek egymáshoz az állattartásra vágyó családok és az így, új lehetőséghez jutó, örökbe fogadható állatok egyaránt!

Szavazni itt lehet:

https://szavazas.kozossegrekapcsolva.hu/szavazas/24a8715c-59ac-4581-854e-8da0102ef98d?fbclid=IwAR0tLbLyxY-p8xoZcFFzH99561fKnM4AGxix9Mgw9AAadtOg_nkYw-bH4Jg

A szavazásról bővebb információt itt talál: https://huszonketto.hu/reszveteli-koltsegvetes-62-otletre-szavazhatnak/.

Városi kutyás program – Budafok-Tétény

Kutyások és nem kutyások: éljünk egymás mellett békességben! Szeretnénk, ha egy olyan programot indítana az önkormányzat, ami segítene abban, hogy a kutyások és nem kutyások együttélése minél zökkenőmentesebb legyen. Sajnos nagyon sokszor tapasztaljuk, hogy sok gazdi nem tudja, vagy nem is akarja vállalni a kutyatartással járó feladatokat, felelősséget. Sok a szerte hagyott kutyapiszok, előfordul, hogy a nem megfelelően nevelt kutyusok miatt konfliktus alakul ki kutyák, vagy kutyások és nem kutyások között. Szeretnénk, ha tudatosabbá válnának a gazdik, ha nem lennének önsétáltató kutyák, akik egyedül kóborolva számtalan veszélynek vannak kitéve, illetve a járókelőkben félelmet kelthetnek. Jó lenne, ha a gazdik komolyan vennék az oltási programokat és az ebösszeírást is. Mindkettő a saját érdekünk, így edukációs programok segítségével fokozható ezekben a részvétel. Több külföldi példa van ilyen program megvalósítására, azt szeretnénk, ha a XXII. kerületben egy példaértékű program valósulhatna meg, ezzel segítve, hogy mi kutyások és a nem kutyás kerületiek egyaránt komfortosan érezzük magunkat!

Szavazni itt lehet:

https://szavazas.kozossegrekapcsolva.hu/szavazas/c62a4290-f179-43a9-98b2-1af35f44556c?fbclid=IwAR3c8KZ_xGghhsV4_DfUieIcRDGbYkpO0ftOvo2bn3GffoXnXSjLD5E3Lmo.

A szavazásról bővebb információt itt talál: https://huszonketto.hu/reszveteli-koltsegvetes-62-otletre-szavazhatnak/.

Aki nem tud, vagy nem akar állatot örökbe fogadni, de szívesen segítene mindennapjaik jobbá tételében a HEROSZ Állatotthon támogatásával, az az alábbi bankszámlaszámra történő utalással tudja őket támogatni: 11707024-20151483.

A HEROSZ elérhetőségei:+3630/ 367/1393

budapestiallatotthon@gmail.com

Olvasta már?