A kerületi vállalkozókkal egyeztetett a polgármester

by gaalt994

A téma az energiaválság volt.

A kerület vállalkozói, valamint Karsay Ferenc polgármester az előttünk álló kihívásokról és az energiaválságról egyeztettek – számolt be honlapján a budafok-tétényi önkormányzat. A reggelivel egybekötött közös eszmecserét és kapcsolatépítést immár harmadik alkalommal rendezték meg, most az energiaválság volt a fő téma.

“A vállalkozói konzultáció apropóját pedig a jelenlegi háborús veszélyhelyzet képezi, illetve az ehhez kapcsolódó energiaár-változások, amelyek nagyon komoly hullámokat keltenek ebben a térben. Azokat a tapasztalatainkat cseréltük ki a vállalkozókkal, hogy erre a helyzetre hogyan reagál az önkormányzat, milyen lépéseket tesz, hogyan tud azonnali döntéseket, intézkedéseket hozni, hogyan tud rövid távon már jelentős megtakarításokat eredményező intézkedéseket tenni, és hogy hogyan készül a jövőre, hogy átállítsa például az energiafelhasználás rendszerét megújuló energiákra” – összegzett Karsay Ferenc.

A polgármester szerint a legfontosabb, hogy meg tudjuk őrizni a munkahelyeket, mert amíg dolgozni tudnak az emberek, amíg hasznot tudnak termelni a vállalkozásnak, és amíg adót tudnak fizetni az önkormányzatnak, addig a település is működni fog. Budafok-Tétény már egy ideje próbál felkészülni az esetleges problémák kezelésére, az önkormányzat képviselő-testülete éppen a hónap elején szavazta meg az erre való egymilliárd forintos keretösszegű tartalékalapot.

(Kiemelt kép: budafokteteny.hu)

Olvasta már?