A Péter-Pál napi piknik jó lehetőség a közösségépítésre

by talastunde

Péter-Pál napi pikniket szervezett a Budafoki Péter Pál utca és Környéke Polgári Kör a Plébánia utca és a Knoll József utca közötti Dr. Takács Pál parkban. Bakonyi Kornél, a Polgári Kör elnökségi tagja, a rendezvény főszervezője mesélt a hagyományteremtő céllal létrehozott rendezvényről.

Mi a rendezvényetek célja?

A környezetünkben élő családokat, szomszédainkat invitáljuk erre az ingyenes, programokkal teli családi napra, piknikre a Péter Pál utca alján található dr. Takács Pál parkba. Ez az első ilyen piknikünk, amelynek nem titkolt célja, hogy hagyománnyá váljon. A Péter Pál-napok rendezvény három napot ölelt fel, péntektől vasárnapig. Azt vettük észre, hogy vasárnap általában már kisebb az érdeklődés, ezért azt gondoltuk, hogy inkább 2 szombatot szervezünk. Ebből az ötletből jött létre a mai piknik, ami egy családias hangulatú rendezvény.

Mióta létezik az egyesület?

 A Budafoki Péter-Pál utca és Környéke Polgári Kör 1999-ben alakult, idén 25 éves az egyesület. A negyedszázad alatt mindig arra törekedtünk, hogy olyan programokat hozzunk létre a helyi közösségnek, ami erősíti, összekovácsolja az itt élő embereket.  Szeretnénk, hogy mind a régebb óta itt élő lakosok, illetve, a nemrég ide költözők minél jobban megismerjék környezetük helytörténetét, hagyományait, a Péter Pál utca kultúráját és minél jobban kapcsolódjanak egymáshoz.

Milyen programokkal várták a környéken élőket?

Délelőtt bográcsos főző- és kovászos uborka versennyel, gyermekfoglalkozásokkal, dallamdob koncerttel.  A bográcsban készült ételek elfogyasztása után elsöprő hangulatú koncertekkel kedveskedtünk a lakosoknak, borkóstolóval egybekötve. Helytörténeti sétát szerveztünk délelőtt és délután is, ami nagy sikert aratott. A környékünk annyira gazdag kulturális kincsekben, hogy ennek a programnak mindig nagy sikere van. Reméljük, hogy a piknikkel hagyományteremtő rendezvényt sikerül létrehoznunk és lesz folytatása. Be szeretnénk kapcsolódni az őszi programokba is.

Olvasta már?