Szenzációs bulit csapott a Madarak zenekar a Kerület Napján

by lantai.oliver

A Kerület Napjának záróeseményeként az idén 30 éves Madarak Házibulizenekar adott egy nagyszabású és felejthetetlen koncertet a Budafoki Piactéren.

Június 8-án Négy helyszínen, a Kohász-pályán, a Tétény-réten, a Piactéren és a Dunafok Szabadidőparkban több különböző programmal, míg a Magdolna Udvarban egy rajzpályázat díjátadójával várták a kerületieket.

A Kerület Napján olyan mértékű programkavalkádból válogathattunk, hogy csak kapkodtuk a fejünket, és szerkesztőségünk minden tagjának volt feladata, hogy lehetőleg minden rendezvényre odaérjünk, és olvasóinkat is tudjuk tájékoztatni.

Rövid áttekintést már több programról adtunk portálunkon (itt, itt és itt), és cikkeinkben, illetve a közösségi oldalunkon számtalan fényképet, videót is megosztottunk olvasóinkkal. Most a záróeseményről, a Madarak Házibulizenekar elsöprő sikerű koncertjéről írunk, és teszünk közzé sok-sok fotót és videót.

A zenekar a tervezettnek megfelelően fél 8 körül, még világosban lépett a színpadra. Kezdésnek egy igazi lendületes számot, a La Bamba-t választották, de a közönség ekkor még csak nézőként volt részese a koncertnek. Valószínűleg kellett egy rövid kis ráhangolódás a táncra, mert a második sláger (Oh! Carol) első taktuksai után máris megjelentek néhányan a színpad előtti téren, és onnantól kezdve egyre többen ropták a népszerű slágerekre.

A piactéren asztalokból és padokból kialakított nézőtérre is folyamatosan érkeztek a vendégek, és mire lement a nap, mind a padok, mind az alkalmi tánctér megtelt a szórakozni vágyókkal.

A zenekar által játszott közkedvelt dallamok igencsak megmozgatták a közönséget: gyerekek és felnőttek fantasztikus lendülettel és önfeledt jókedvvel táncoltak, és az örökzöld slágereket együtt énekelték a zenészekkel. Igazi fieszta hangulat alakult ki, amikor a Szállj el kismadár, a Nyolc óra munka, a Csókkirály, vagy a Darabokra törted a szívem című, mindenki által ismert számokat egy emberként fújta a közönség.

Az együttes nevéhez híven valódi házibuli hangulatot teremtett: az egész estét a fergeteges hangulat jellemezte. Sokan megmutathatták versenytáncosokat megszégyenítő tánctudásukat is, ami tovább emelte az est amúgy is magas fényét. Botlábú kibicként tátott szájjal és ámulattal figyeltem az elképesztő tempóban rockyt vagy twistet járó párokat.

Természetesen, aki nem párban érkezett, az is be tudott csatlakozni, hiszen voltak akik egyedül, voltak, akik családjukkal, vagy társasággal, vagy nagyobb körben táncoltak. Felemelő és vidám pillanatok voltak, amikor a zenekar által játszott görög dallamokra – Borhi Miklós énekes által csak nemes egyszerűséggel budafoki körtáncháznak nevezett formációban – többtucatnyian összeölelkezve, körben lejtették a táncot.

Láthatóan mindenki szenzációsan jól érezte magát, és többen megjegyezték, hogy szívesen részt vennének gyakrabban ilyen rendezvényeken, ahogy az egyik vendég kifejezte: “lenne rá igény”.

A közönség sokszor hangos ovációval, éljenzéssel és vastapssal köszönte meg a zenekarnak az örökzöld nótákat.

A remek és parádés hangulat egészen a 10 órás zárásig tartott, és még akkor is sokan folytatták volna a budafoki “házibulit”.

Nézzék meg további képeinket a galériában, és tekintsék meg a koncerten készült videóinkat youtube csatornánkon!

Kövessék be youtube csatornánkat, melyre folyamatosan töltjük fel a Kerület Napja eseményeit. Csatornánkra itt tudnak feliratkozni!

Olvasta már?