A polgármester betekintett egy “parázs” ügybe, most ismertette a képviselőkkel

by szorenyi6104

A fővárosi közgyűlés után a budafok-tétényi testületi ülésen is szóba került a pedagógusoknak járó Bárczy István-díjak idei megszavazása. Pontosabban a jelölési folyamat. Egy budafoki igazgató jelölését akarta megfúrni Karsay Ferenc korábbi momentumos politikai riválisa azzal, hogy suttyomban levette a listáról a helyben elismert pedagógust, és a saját támogatottját tette be a helyére. Ezt ismertette a helyi képviselőkkel a polgármester.

Havasi Gábor közbenjárására lekerült a Bárczy István-díjazottak előterjesztéséről egy budafoki pedagógus. Az igazgatót Karsay Ferenc polgármester javasolta a fővárosi szakmai elismerésre. A gyakorlat egyébként az, hogy az ilyen javaslatokat nem szokták negligálni a fővárosi szakbizottságokban.

A momentumos fővárosi politikus egyébként ezt a poltikai manőverét nem nagyon reklámozta, hiszen közösségi oldalán, még április végén, annyit írt az akkori fővárosi közgyűlés elé, hogy “Bárczy István-díjat adományozunk kiváló munkát végző budapesti pedagógusoknak”.

A héten arra panaszkodott, hogy nem kapott szót bizonyos fővárosi ügyekben a budafok-tétényi közgyűlésben. Mint írja: annak érdekében, hogy tisztában legyek a helyi ügyekkel ma is jelen voltam a budafok-tétényi képviselő-testület májusi ülésén. Ezek után még legyávázta Karsay Ferencet, mint politikai ellenfelet.

Mindenesetre Budafok-Tétény polgármestere egy kérdésre válaszolva elmondta, hogyan látja a pedagógusdíj ügyét. Egyrészt szerinte a Momentum listázza a pedagógusokat vélt vagy valós pártszimpátia alapján. Másrészt a budafok-tétényi közgyűlésben, bármennyire is erősködik valaki, ha annak nem tagja, akkor nem kell szót kapnia.

Az ügynek a lényege, erről korábban a Huszonkettő beszámolt, hogy a kerületi önkormányzat által javasolt iskolaigazgatót Havasi Gábor lehúzta a kitüntetettek listájáról és egy másik pedagógust tett a helyére. Ebből politikai botrány kerekedett, amelyet egy baloldali polgármester közbenjárásával sikerült megoldani úgy, hogy végül mindketten megkapták az elismerést.

Karasay Ferenc így ismertette az ügyet, majd a 22. kerületi testületben is kisebb vita keletkezett:

A polgármesteri beszámolót a többség elfogadta.

Olvasta már?