Budafoki pedagógussal próbált packázni a momentumos politikus, Karsay Ferenc helyretette az ügyet

by szorenyi6104

Politikai botrányt kavart a pedagógusoknak járó Bárczy István-díjak idei megszavazása. Pontosabbban a jelölési folyamat. Egy budafoki igazgató jelölését akarta megfúrni Karsay Ferenc korábbi momentumos politikai riválisa azzal, hogy suttyomban levette a listáról a helyben elismert pedagógust, és a saját támogatottját tette be a helyére.

Havasi Gábor közbenjárására lekerült a Bárczy István-díjazottak előterjesztéséről egy budafoki pedagógus. Az igazgatót Karsay Ferenc polgármester javasolta a fővárosi szakmai elismerésre. A gyakorlat egyébként az, hogy az ilyen javaslatokat nem szokták negligálni a fővárosi szakbizottságokban.

Ráadásul most az történt, hogy az első bizottsági ülésre beterjesztett listán, amelyen létszámhiány miatt nem tudtak szavazni, még rajta volt az illető, de a másodikon már nem, sőt, egy új név került a helyére. A Kontra értesülése szerint egy olyan igazgatóé, aki “rendszeresen vállal szerepet baloldali tüntetéseken”. Békefi Gábor ugyanis annak a Kempelen Farkas Gimnáziumnak az igazgatója, amelyet sokan liberális világnézetűként tartanak számon. Nem mellesleg a kerület momentumos országgyűlési képviselője, Tóth Endre dicsérőleg írt róla közösségi oldalán.

A portál szerint Havasi Gábor, aki ugye a fővárosi közgyűlés tagja, amikor megkérdezték a “kihúzásról”, úgy érvelt, hogy “Karsay jelöltje egy fideszes szavazatszámláló.” Ez nem így van, az illető ugyanis nem Fidesz-tag, még csak nem is aktivista, választóbizottsági tagként több szavazásnál az önkormányzat delegálta a testületbe.

Az ügyről Karsay Ferenc részletesen beszélt a Pesti TV-nek (a beszélgetés a 33. percnél kezdődik). Itt derült ki, hogy a momentumos képviselő és bizottsági elnök által generált ügyet a fővárosi közgyűlésben sikerült megoldani. Itt kérdeztek rá, hogy miért nem olvasható a lehúzott pedagógus neve a díjazásra előterjesztettek listáján, amelyet a közgyűlés formálisan is megszavaz. A polgármester szavai szerint Havasi Gábor azt mondta, hogy “nehogy már egy fideszes kapjon kitüntetést”. Karsay Ferenc úgy látja, hogy ez nagyon komoly diszkrimináció, ráadásul jelen esetben nem igaz. Mindössze arról van szó, hogy több választáson is az önkormányzat delegáltja volt az érintett tanár-igazgató, arról már nem is beszélve, hogy egy “köztiszteletben álló személyről van szó, aki olyan iskolát igazgat, ahol nagyon sok nehéz sorsú diákot oktatnak, nevelnek, ez extra kihívás számukra”.

Budafok polgármestere szerint nem a személyekről van igazán szó, hanem az eljárásról, ami mindenféle egyeztetés nélkül, suttyomban történt. Emlékeztetett arra is, hogy a fővárosi koordinációs főosztályt, amelyben az előterjesztéseket intézik, az a G. Szabó Dániel vezeti, aki “hivatásos forradalmárként indult 2013 környékén, ott volt a Fidesz székházának megdobálásakor is”. Ő jelenleg pedig a Momentum jogásza. Karsay Ferenc vele kapcsolatban még megemlítette, hogy magát a transzparencia híveként emlegető G. Szabó Dániel nem akarta neki megmutatni az ügyben keletkező iratokat.

Végül is mind a két budafok-tétényi pedagógus rákerült a megszavazandók listájára, a Kontra értesülése szerint egy baloldali polgármester segített ebben. Ezt Karsay Ferenc úgy erősítette meg, hogy olyanok döntöttek, akik “láttak már önkormányzatot normálisan működni”.

Címlapfotó: Karsay Ferenc egy korábbi tv-interjúja közben.

Olvasta már?