Csalás gyanúja merült fel a Részvételi Költségvetés során

by gaalt994

Úgy tűnik, hogy néhányan megpróbálták meghekkelni az online voksolást.

„Több forrásból is tudomásunkra jutott, hogy egy kisebb csoport manipulálja a Részvételi Költségvetés szavazását” – olvasható a projekt hivatalos Facebook-oldalán. Azt gyanítják, hogy valakik több e-mail címmel regisztráltak, hogy ezáltal több voksot adhassanak le.

Ez a nem túl kreatív trükk manuálisan némileg időigényes, ugyanakkor – mivel a Részvételi Költségvetés korábbi kiírásai folyamán több projekt aratott sikert akár már kétjegyű voksszámot elérve – nem kizárt, hogy ha valaki ezt alkalmazza, azzal beleszólhat a döntésbe.

„A regisztrációkat munkatársaink folyamatosan ellenőrzik, és a visszaélés leghalványabb gyanúja esetében is megkérik a regisztráló személyt, hogy igazolja: valódi, kerületi lakos áll a regisztráció mögött. Amennyiben nem sikerül megnyugtató módon tisztázni regisztrációjának körülményeit, automatikusan töröljük” – írták, hozzátéve, hogy a regisztrációs folyamatot is többszörös ellenőrzéssel szigorítják.

A közleményben azt is kijelentik, hogy tömeges csalás biztosan nem történt, és a szavazás zavartalanul folytatódik. A hét elején indult voksolási időszak egyébként május 30-ig tart. Az eddigi egyik legkomolyabb nyertes pályázat kivitelezése pedig épp a napokban fejeződött be: a Tétény-rét Családi Parkban készült fotóinkat itt nézheti meg.

(A kiemelt kép illusztráció, a frissen átadott Tétény-rét családi park látható rajta)

Olvasta már?