Sikeres a részvételi költségvetés, közös ötletre nyílt családi park Nagytétényben

by ildikarakai

Megnyitotta a kapuit a Tétény-rét Családi Park, amely a Részvételi Költségvetés győztes pályázataként valósult meg a nagytétényi sváb emlékhely körüli területen tematikus játszótérrel, csúszdaparkkal, szabadtéri kondiparkkal, kutyafuttatóval. 

Szepesfalvy Anna alpolgármester portálunknak elmondta, hogy a családi park az egyik legnépszerűbb ötlet volt a Részvételi Költségvetés győztesei között. A multifunkciós parkot a lakosság már birtokba vehette, de továbbra is fejlesztik, tökéletesítik az ötletadók, akik figyeltek arra, hogy minden korosztály számára megfeleljen: a legkisebbektől a felnőttekig. A tematikus játszótér a gyermekek életkori sajátosságaihoz igazodik, pihenőpadok, asztalok és ivókút is szolgálják a használók kényelmét. A többi között kötélpályával, trambulinnal, homokozóval és ötletes játékokkal várják a gyerekeket, a felnőtteket pedig szabadparki kondiparkkal biztatják a tervezők a mozgásra. A kivitelezők a burkolatot úgy alakították ki, hogy KRESZ-pályaként is funkcionáljon,  a kutyások pedig kedvenceiket a kutyafuttató sarokban futtathatják meg.

„Már harmadik éve, hogy Budafok-Tétény önkormányzata minél szélesebb körben vonja be a lakosságot a kerületet érintő döntések meghozatalába. Idén május 16-án indította el a Részvételi Költségvetés szavazási fordulóját, amely a hónap végéig tart. A lakosság ez idő alatt adhatja le voksát arra, hogy mely ötletek megvalósítását látná szívesen a kerületben.  Nagy örömömre szolgál, hogy elmondhatom: egyre nagyobb az aránya a szavazásra engedett projekteknek. Beadják a lakosok az ötleteiket, a szakembereink a Városházán pedig megvizsgálják, hogy ezek közül melyek valósíthatók meg. Ez nekünk is egy tanulási folyamat volt, hogy a hivatal működésével ötvözni tudjuk. Sok plusz feladatot generál, de jól vették az akadályokat a kollégáim. A lakosságnak is egy tanulási folyamat, hogy ötleteljenek. Remélem, sokan fognak regisztrálni a kozossegrekapcsolva.hu oldalon. A regisztráció után 6 szavazattal tudunk gazdálkodni”- mondta el Szepesfalvy Anna alpolgármester. 

A frissen megnyitott családi park hivatalos, nagyobb átadója június 11-én, szombaton lesz.  Az önkormányzat a kerület napját több hétvégén is megünnepli a lakosokkal.  Június 11-én egyebek mellett óvodás duatlonnal és sportos programokkal várják a családokat a családi park hivatalos átadóján. 

Olvasta már?