Bajnoki cím az alapszakaszban, a feljutásról döntő rájátszás azonban kemény lesz

by szorenyi6104

NBA-szintű kosárzuhatagot láthatott az, aki megnézte a budafoki kosárlabdázók utolsó alapszakaszbeli mérkőzését a TFSE fiataljai ellen. 124-78-ra nyert a Budafok KK. Még egy mérkőzés van hátra idegenben, aztán jöhet a rájátszás.

Már a bajnokság megkezdése előtt sem titkolták a budafoki kosárlabdázók, hogy szeretnének NB I/B-s csapatot az idény után, magyarán feljutni az amatőr ligát jelentő NB II-ből a félprofinak mondható NB I/B-be. Eddig jól állnak, hiszen minden mérkőzésüket fölényesen nyerték, kedden az ezen a szinten erősnek számító TFSE-t küldték haza majd 50 pontos zakóval.

A meccsen végig fölényben játszott a hazai csapat még akkor is, amikor az első negyedben kétszer át tudta venni az ellenfél a vezetést. Egyszerű oka volt, lazán védekeztek a piros-feketék és behullott néhány hárompontos a TFSE részéről. Utána azonban megrázták magukat és magabiztos diadalt arattak a csoport 5. ellen.

Ahogy írtuk, még egy könnyű meccs idegenben, hogy aztán jöjjön a rájátszás. Ide 8 csapat jut be, a párharcok során alalkul ki a Final Four, ahol körmérkőzésen dől el a feljutás kérdése. Tavaly csak az ezüstérem jutott a Budafoknak, idén aranyat szeretnének. Valószínűleg az NB I-es Oroszlány tartalékcsapata jön majd szembe, őket illik majd legyőzni, de a négyes döntő ezúttal is kemény lesz. Mi a Ludovika-Honvédot, a Nyíregyházát és a Pécset várjuk oda, mindhárom gárda kiemelkedett az adott területi csoportjából.

Címlapfotónk a Békéscsaba elleni Hepp-kupa mérkőzésen készült.

Olvasta már?