A sportigazgató hisz a BMTE jó szereplésében

by gaalt994

Oláh Lóránt a klub honlapjának adott interjújában az ősz tanulságairól és a téli felkészülésről is beszélt. Az egykori Fradi-csatár szerint az NB I-es rutin aránytalanul drága a játékospiacon.

A Budafok a kétarcú őszi szezon után az NB I 11., kieső helyén telelt. Mivel az első tavaszi bajnokin (ami igazából egy elmaradt őszi meccs pótlása volt) a DVTK hatalmas meglepetést okozva legyőzte a Ferencvárost, immár utolsó a BMTE. A bentmaradásra persze teljesen reális esély van így is, pláne a legendásan szoros, körbeverésekkel teli, tizenkét csapatos NB I-ben.

A tavaszi kilátásokról a BMTE honlapja készített interjút a csapat sportigazgatójával, Oláh Lóránttal. A szerbiai születésű ex-labdarúgó elmondta, idén a téli felkészülés sem olyan volt, mint szokott, a négyhetes periódusban igyekeztek fenntartani a bajnoki szezon során végzett munka ritmusát.

Oláh Lóránt beszélt arról is, hogy a tabellán elfoglalt jelenlegi helyezés ellenére a Budafok nem szakít játékospolitikájával sem (télen csak két fiatal, Csonka András és Zeke Márió érkezett kölcsönbe), és nem kezdenek pánikvásárlásba. Ennek kapcsán azt is megjegyezte, hogy szerinte az NB I-es múltú játékosok túl drágák – akár átigazolási díj, akár fizetési igény terén. Azt már mi tesszük hozzá: látva, hogy megfelelő önéletrajzzal még az NB III-ban is pedagógusi fizetéseket lehet elrakni részmunkaidős futballozásért, ebben talán nem téved olyan nagyot.

Olvasta már?