A tavalyi díszpolgár szerint nagy volt az egyetértés abban, hogy ki kapja idén az elismerést

by gaalt994

Budafok-Tétény díszpolgárainak találkozóján Kolonics György születésének 50. évfordulójáról is megemlékeztek.

Ismét megtartották a kerületi díszpolgárok találkozóját június 30-án a Lics Pincészet pákozdi szőlőbirtokán. A rendezvényen 30 díszpolgárt köszöntöttek, valamint a nemrég elhunyt Golda Magdolna festőművészre és a Budafoki Református Egyházközség lelkipásztorára, Nagy Péterre emlékeztek.

Külön köszöntésben részesült Budafok-Tétény legújabb díszpolgára, Radóczy Mária, aki – mint az Bakos Miklós szavaiból kiderült – szinte teljesen egyhangú szavazás mellett érdemelte ki az idei címet.

„Radóczy Mária ikonikus személyisége a kerületnek, fiatalokat képez, egy olyan szakmát mutat be nekik, ami kihalófélben van és követendő. Évek óta szerepel a díszpolgárjelöltek között, az idei évben szinte kivétel nélkül mindenki rá szavazott, úgy érezték, hogy már éppen itt az ideje, hogy megkapja ezt a csodálatos kitüntetést. Szeretném, ha továbbra is kerületünk egyik aranyoszlopa lenne, és továbbra is büszkeséget hozna kerületünk számára” – mondta a tavaly díszpolgárrá avatott Bakos Miklós.

Radóczy Mária a tőle megszokott szerénységgel fogadta az elismerést és a köszöntést. „A véleményem az, hogy a nyugodt élethez nem nagyon hiányzik az ilyen nagy felfordulás vagy rajongás, tőlem ez kicsit idegen” – mondta a tűzzománcművész, hozzátéve, hogy nagyon jólesik neki a megtiszteltetés.

A találkozón Kolonics György születésének 50. évfordulójáról is megemlékeztek. Budafok-Tétény kétszeres olimpiai bajnok kenusa 2008 júliusában, 36 évesen hunyt el. A 15-szörös világbajnok sportoló nevét iskola is viseli a kerületben.

Olvasta már?