A Klauzál Ház terveiről beszélt az intézmény vezetője

by gaalt994

Második ciklusát kezdi a Klauzál Gábor Művelődési Központ élén Gazdik István, miután pályázatát a képviselő-testület egyhangúlag elfogadta. A kommunikáció szakos bölcsész és művelődésszervező andragógus végzettségű igazgató több mint negyven éve foglalkozik közösségekkel.

A szakemberrel újraválasztásának apropóján a budafokteteny.hu készített interjút, melyben Gazdik István elmondta, hogy anno, mikor megpályázta a budafok-tétényi Klauzál Ház vezetését, még nem sokat tudott kerületünkről, ám gyáliként nem volt nehéz megszoknia a kisvárosias környezetet.

Gazdik István örömét fejezte ki annak okán is, hogy Budafok-Tétényben az elvártnál jóval szélesebb lehetőségek adottak a kulturális tevékenységekre. „Budafok-Tétény önkormányzata messze túlteljesíti a törvényi előírásokat, amikor a közművelődés, a kultúra, a civil szektor támogatásáról van szó. Nagyon jó feltételekkel dolgozunk, a fenntartó önkormányzat biztosítja, hogy minőségi munkát tudjunk végezni” – fogalmazott.

A Klauzál Ház vezetője nem tartja kizártnak, hogy az intézmény életében és művészeti, kulturális kínálatában változásokat lehet majd tapasztalni. „A COVID megjelenése teljesen átrajzolta a kultúrafogyasztás szokásait, ezért sürgősen át kell gondolnunk a marketingtevékenységünket, hogyan, milyen kínálattal akarunk és tudunk eljutni a látogatóinkhoz. Olyan választékkal kell előállnunk, amelyben mindenki megtalálja a szívének kedves programokat úgy, hogy azáltal az életminősége is javuljon” – mondta Gazdik István, aki szerint a hagyományőrzés mellett szintén fontos a gyors reakció a társadalomban megjelenő új kihívásokra.

Olvasta már?