Adminisztratív szarvashiba a BMTE-nél, pontlevonást kaphat a csapat

by gaalt994

Az eset miatt lemondott Oláh Lóránt sportigazgató és Varga Péter technikai vezető.

csakfoci.hu számolt be arról, hogy a Kozármisleny elleni, 3–0-ra megnyert bajnokin a budafokiak jogosulatlanul szerepeltették a csereként beálló Szűcs Zsoltot. A futballista ugyanis az ominózus meccs előtt egy nappal, klubja második csapatában, a Budapest-Bajnokság I. osztályában piros lapot kapott a Rákosmente ellen, amely eltiltást eredményezett volna.

A Kozármisleny ezt kiszúrta, majd meg is óvta a mérkőzést. A Nemzeti Sport szerint várhatóan három pontot vonnak majd le az együttestől, amivel a csapat visszacsúszhat a kiesőzónába. A komoly adminisztratív baklövés után a sportigazgató, Oláh Lóránt és a technikai vezető, Varga Péter is lemondott posztjáról.

Az efféle banális hiba ezzel együtt nem példátlan, sőt, jóval magasabb szinten is emlékezhetünk hasonló esetekre. 2015-ben a Real Madridot hasonló jellegű baklövés miatt zárták ki a Spanyol Kupából, míg egy évvel korábban a Celtic egy méretes földbeállás ellenére, szintén a zöld asztal mellett “vívott ki” egy továbbjutást a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Olvasta már?