Áprilisban lomtalaníthat Budafok-Tétény

by gaalt994

Megvan a hivatalos időpont, és változik a veszélyes hulladékok leadásának menete.

Az FKF a törvényi szabályozásnak megfelelően évente egyszer, a kerületeken belül is eltérő időpontban szállítja el az ingatlanoktól, külön díjazás nélkül a budapesti háztartásokban keletkező nagydarabos lomhulladékot. A lomtalanítási időpontokat a kerületi önkormányzatokkal egyeztetve határozza meg, a munkaszüneti napok figyelembevételével. A kerületeket a Társaság körzetekre osztotta, amelyekből koncentráltan, egy-egy nap alatt szállítja el a lomokat, gyorsan felszámolva ezzel az akadályt és a piszkot a közterületeken.

Mivel tavaly a pandémia miatt a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. nem tudott teljes körű szolgáltatást végezni a kerületben, ezért a budafok-tétényiek körében az átlagosnál jóval nagyobb érdeklődés övezte az idei lomtalanítás időpontját. Ez immár hivatalos: április 6-16-ig fog tartani.

Az önkormányzat honlapján azt is bejelentette, hogy az FKF a tavalyi gyűjtőpontos lomtalanítás kedvező tapasztalatait és az érintett lakosságtól érkezett pozitív visszajelzéseket figyelembe véve újdonságot vezet be: az idei évtől a veszélyes hulladék leadására nem az ideiglenesen létesített gyűjtőpontok, hanem az erre a célra alkalmasabb budapesti hulladékudvarok biztosítanak lehetőséget. A kerületben Nagytétényben található ilyen hulladékudvar (1225 Budapest, Nagytétényi út 335).

A hulladékudvarok szolgáltatásait a budapesti lakosok igazolások (lakcímkártyával történő címigazolás, továbbá utolsó időszaki hulladékszállítási díjbefizetést igazoló csekkszelvény vagy átutalási igazolás, vagy társasházi lakos esetében közös képviselői igazolás) bemutatását követően, hulladékfajtánként meghatározott napi és éves limitig díjmentesen vehetik igénybe.

Olvasta már?