Ezért nem nyitott ki még a budafoki jégsátor

by gaalt994

Az önkormányzat szerint a sportolást szabályozó kormányrendeletek miatt nincs értelme megnyitni. Viszont az üzemeltető egyesület közben műanyag burkolattal multifunkcionálissá teszi a pályát.

Karsay Ferenc polgármestert korábbi interjúnkban megkérdeztük az ügyben, akkor azt mondta, amíg a kormányrendeletek tiltják a klasszikus értelemben vett tömegsportolást, addig ez nem fog megváltozni.

„A nyitás elhalasztásának oka egyszerű, a kormányrendelet nem teszi lehetővé a gyerekek sportolását saját intézményükön kívül. Igazolt élsportolók ugyan mehetnének játszani, de ez a pálya elsősorban az iskolásoknak, óvodásoknak, a lakosságnak, a hétköznapi korcsolyázni vágyóknak készült. Amíg ők nem tudják törvényesen használni, addig nincs értelme megnyitni” – fogalmazott a polgármester.

Mivel a létesítmény fenntartásához évi 50 millió forinttal az önkormányzat is hozzájárul, úgy határoztak: amíg az épület használatára vonatkozó megállapodásban lefektetett tömegsportolási lehetőség nem áll fenn, addig nem jár a támogatás, és nem nyit ki a jégsátor. Ezt azzal indokolják, hogy kerületi önkormányzatként nem a verseny-, hanem az amatőr-, rekreációs célú sport támogatása a feladatuk.

„A jégpálya a versenysport segítségével épül, de az amatőr korcsolyázók, az iskolák és az óvodák profitálnak belőle (…), mi globálisan tekintünk a sportfejlesztésekre. Nem teszünk különbséget. Minden sportágat, amelyre lakossági igényt érzékelünk, ugyanolyan fontosnak tartunk, és ahogy tudjuk, támogatjuk, fejlesztjük. A mi dolgunk az, hogy minél több sportolási lehetőséget biztosítsunk, és ezeket a lehető legszélesebb közönség számára elérhetővé tegyük” – mondta erről lapunknak korábban Karsay Ferenc.

Az üzemeltető egyesület a kieső időben egy fejlesztést hajt végre: egy speciális műanyag burkolattal más sportágak számára is használhatóvá teszi a pályát, a jégsportok számára holtidőszakot jelentő nyári hónapokra.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?