Átadták a Budapest és Pest Vármegyei PRIMA díjakat

by nora.farmosi

Csütörtök este ünnepélyes keretek között Budapesten a Szépművészeti Múzeumban adták át a 2023-as Budapesti és Pest Vármegyei Regionális PRIMA díjakat.

2023-ban már 16. alkalommal kérte fel a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete a meghatározó szakmai szervezeteket, közéleti személyiségeket, kulturális véleményvezéreket, a tudományos élet szereplőit a régióban, hogy jelöljék a regionális PRIMA díjra az általuk kiemelkedően tehetségesnek tartott kiválóságokat. Az érvényes jelölések közül a szakmai zsűri hat kategóriában választotta ki azt, aki 2023-ban elnyeri a Regionális PRIMA díjat.

Az idei díjazottak: dr. Terék József – Magyar népművészet és közművelődés, dr. Ambrus Attila – Magyar tudomány, Koniorczyk Borbála és Merker Dávid – Magyar irodalom, Horváth Gábor – Magyar sport, Rudolf Péter – Magyar színház-, film- és táncművészet, Princess együttes – Magyar zeneművészet.

A Prima Primissima küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. A díjat Demján Sándor alapította 2003-ban, és azóta is kifogyhatatlan a magyar nép kultúrában, tudományban kiemelkedőt alkotó rétege. Ők azok, akik példát állítanak elénk szakmai és emberi szempontból is.

2005-ben született meg a döntés, hogy az ország megyéi is csatlakoznak ehhez a misszióhoz, és létrejöttek a megyei PRIMA díjak, így az ország egész területén elismerésben részesülhetnek a megyék, a régiók legjobbjai is.

2022 óta megújult 10 kategóriában (Magyar irodalom, Magyar színház-, film- és táncművészet, Magyar képző- és iparművészet, Magyar tudomány, Magyar oktatás és köznevelés, Magyar építészet, Magyar ismeretterjesztés és media, Magyar sport, Magyar népművészet és közművelődés, Magyar zeneművészet) jelölhetnek példaképeket, közülük 2023-ban 6 kategóriában részesült regionális PRIMA díj elismerésben.

A VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete által felkért zsűri tagjai: Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumi tagja és a NET Média Zrt. résztulajdonosa, , Kende-Hofherr Krisztina, a TMC Csoport alapító tulajdonosa, Gazsi Attila, a VOSZ elnökhelyettese, Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója és Marosi László, a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Szervezetének elnöke.

A hangulatról a Fonogram-díjas énekesnő, Radics Gigi gondoskodott, aki jelenleg a Dancing with the Stars versenyzője, majd Marosi László, a szervezet elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Kihangsúlyozta, hogy az elmúlt, kihívásokkal teli éveken felül kell kerekedni és túl kell élni. Fontos

kimondanunk: ahhoz, hogy a vállalkozók eligazodjanak a jelenben, megfelelő válaszokat találjanak, jó döntéseket tudjanak hozni – végső soron közösségünket szolgálhassák -, nagy szükségük van arra a szellemi erőtartalékra, amit a tudomány, a kultúra, a szellemi és a sportélet nagyszerű képviselői megjelenítenek. A Primák világa és példája fogódzót ad az útkeresésben, irányt mutat az új utak felfedezésében.

“Mi, vállalkozók számítunk a magyar szellemi erőre!

Mi, a díjat ápoló vállalkozók valamennyien azt szeretnénk, hogy a világ, amelyben élünk, egyre jobban hasonlítson arra a világra, amelyet díjazottjaink a művészetükkel és a tudásukkal megteremtenek.”

A KAVOSZ Zrt. két kategóriában alapított díjat azon kiválóságok számára, akik példaértékű vállalkozói utat jártak, járnak be – a “Felelős életút a vállalkozókért” kategória nyertese Kende-Hofherr Krisztina, illetve azon fiatalok számára, akik tevékenységükkel, elhivatottságukkal, tehetségükkel, sikeres munkájukkal kiemelkedő példaként szolgálnak a jövő generációja számára, “A jövő reménysége” kategória nyertese Trunk Tamás lett.

A díjazottak nettó 1 millió forint pénzjutalomban részesültek. A díjak átadásában közreműködött a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke, dr. Csányi Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének részéről Eppel János elnök, az MBH Bank Nyrt. részéről Ginzer Ildikó vezérigazgató-helyettes, az OTP Bank Nyrt. részéről Galovics Gábor régióvezető, a Danubius Hotels részéről Kovács Balázs vezérigazgató, a Garantiqua Zrt. részéről Szabó István Attila vezérigazgató, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója, Krisán László és dr. Vereczkey Zoltán, a Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Olvasta már?