Felelős állattartás Budafok-Tétényben: az árva állatokat sem hagyják magukra

by nora.farmosi

Mára már intézménnyé vált Budafok-Tétény életében a négy évvel ezelőtt indított Részvételi Költségvetés, amelyben a rendelkezésre álló forrásról az itt élő lakosok dönthetik el, hogy a közös ügyek és igényeik mentén milyenné formálják általa a kerületet.

A Részvételi Költségvetés nyertes ötleteinek közel 10 százaléka a felelős állattartás tematikájában fogalmazódik.

Az egyre növekvő számú, megoldatlan sorsú szaporulatok és a kóborló állatok elhelyezésének biztosítása érdekében, illetve a kerületi rendezettség szempontjából is kiemelten fontos, hogy a HEROSZ – Budapesti Állatotthon budatétényi telephelye a megfelelő körülmények között tudjon állatokat befogadni. A közösségi költségvetés 7 millió forintos támogatásából valósul meg a karanténhelyiségek megfelelő kialakítása, az elektromos hálózat modernizációja és a fűtési rendszer kiépítése.

Az Állatvédelmi Tematikus Hét programsorozatában 2023. október

  1. és 2023. október 31. között, a „TeAdományozz!” kezdeményezéshez csatlakozva, a gazdátlan állatokat ápoló szervezetek támogatására 192 kg tápadományt gyűjtöttek össze az
    Egyesített Bölcsőde kicsinyei, amiből 54 kg-ot a Chipet Csapat Kutyamentő Egyesület, 138 kg tápot pedig a HEROSZ javára ajánlottak fel.

A Budafoki Kutya-mentő CHIP-et Csapat negyedik éve pályázik sikeresen támogatásra, és magas szavazatszámmal nyeri el minden alkalommal. Projektjeinek célja az elcsavargott vagy kóbor kutyák befogásához, szállításához, elhelyezéséhez, állatorvosi ellátásához szükséges anyagi fedezet biztosítása, valamint a rászorulók részére szervezett ivartalanítási program támogatása. Ezen feladatok ellátására az idei évben 7 millió forintot nyertek el.

A Részvételi Költségvetés második évadában nagy sikert aratott a macskaivartalanítási akció, több mint kétszáz cicát műtöttek meg a kezdeményezés keretében. A kerület lakossága idén újra a nyertes ötletek közé választotta a javaslatot, ami november 10-én ismét útjára indult 9 millió forintos keretösszeggel. Az előző évhez hasonlóan idén is az ivartalanítási költségek 90%-át állja a program, így a lakosoknak csak a kezelés 10%-át szükséges téríteniük.

Olvasta már?