Logisztikai park épül Budafok-Tétény és Érd között

by nora.farmosi

Hivatalosan is kiemelt beruházás lett az új ipari park Budafok-Tétény határában.

Megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet, amely újabb beruházást nyilvánít nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé, felgyorsítva ezzel a hatósági ügyek intézését, mentesítve a kijelölt ingatlanokat az egyes településrendezési szabályok alól.

A 24.hu beszámolója szerint, az Orbán Viktor által aláírt, már hatályos rendelet mellékletéből derül ki, hogy Érd és Budafok-Tétény között olyan ipari, logisztikai park épül, amelynél például az építmények között nem kell telepítési távolságot tartani, azok a telekhatárokon is csatlakozhatnak egymáshoz, illetve a szomszédos vagy a már meglévő telephelyen lévő építményekhez.

Nagy Ádám ipari ügyekért felelős helyettes államtitkár korábban azt közölte, hogy a projekt 68 hektárt érint, a terület kétharmada Érdhez, egyharmada Budafok-Tétényhez tartozik. A tervek szerint magántőkéből 224 ezer négyzetméternyi csarnok, raktár épülne és 2000-nél több munkahely létesülne. Becslések szerint 40-50 milliárd forint fejlesztéssel létesülne az ipari park. A helyettes államtitkár már akkor közölte, a kormány azzal járul hozzá a fejlesztéshez, hogy a szükséges hatósági engedélyeztetést felgyorsítja a két-három éven belül megvalósuló beruházáshoz.

A kép illusztráció!

Olvasta már?